Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum devin „vedete” copiii turiștilor, pe litoral. Escrocherie, sancționată de OPC și Poliție
Cum devin „vedete” copiii turiștilor, pe litoral. Escrocherie, sancționată de OPC și Poliție

Cum devin „vedete” copiii turiștilor, pe litoral. Escrocherie, sancționată de OPC și Poliție

Sub pretextul unor ședințe foto profesioniste, zeci de turiști au fost păcăliți să plătească mii de lei, după ce au primit asigurări că pozele cu copiii lor vor folosi pentru a face reclamă unor producători străini de haine sau accesorii pentru bebeluși.

Numai la ultimul control făcut, la Mamaia, de către comisarii de la Protecția Consumatorului, împreună cu polițiștii de la Economic, au fost date patru amenzi în valoare totală de 20.000 de lei, iar atelierul foto, al unor bucureșteni, a fost închis. Păgubiții au povestit că, pentru realizarea dosarului de candidat pentru copiii lor, escrocii solicită și două mii de lei de persoană.

Turiștii care se plimbă cu micuții pe promenada stațiunilor sunt opriți de așa ziși fotografi profesioniști și atrași în niște studiouri improvizate. Copii și adulții sunt fotografiați, iar apoi li se spune că sunt printre puținii selectați pentru a prezența hainele unor celebre companii. În timpul controlului de la Mamaia, o familie a spus comisarilor OPC că li s-a promis, în schimbul sume de 2000 de lei, pe an, reclamă cu poza copilului pentru pamperși și hăinuțe de firmă.

Și în anii trecuți, pe litoral, au fost descoperite asemenea ateliere foto care înșeală clienții. După Mamaia, controalele au continuat, miercuri seara, la Eforie. Falșii agenți de modelig, găsiți și anul trecut, când funcționau sub alt nume de firmă,  aveau zeci de contracte întocmite cu turiștii care le căzuseră în plasa, ascunse în scaunele de sub birou. „Nu mai faceți de astea cu noi, că nu ține. Suntem mai șmecheri decât voi”, au reacționat patronii la vederea echipelor de control.

Toate studiourile foto controlate au fost închise. „Nivelul de încasări constatat de noi înseamnă că 50 de persoane au fost păcălite, promițându-li-se contracte cu diverși operatori economici de anvergură pentru a le face acestora reclamă. Strigător la cer este că majoritatea victimelor sunt părinții copiilor, care își imaginează că odraslele lor vor ajunge vedete peste noapte, făcând fotografii într-o speluncă sau într-un bordei”  a declarat șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor(CJPC), Constanța, Horia Constantinescu.

Ancheta a fost preluată de polițiștii constănțeni. „La data de 29/30 iulie polițiști de investigare a criminalității economice, împreună cu reprezentanți ai ANPC au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Eforie Nord, privitor la desfășurarea unor practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (119 lei/persoană, respectiv 398 de euro/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media și lumea show-business-ului” informează IPJ Constanța.

(Sursa Foto-CJPC)

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: