Cu toate acestea, in prezent, riscul aparitiei unui incendiu este din ce in ce mai mare. Companii si persoane fizice deopotriva sunt nevoite sa aiba la dispozitie un sistem detectie incendiu performant pentru a asigura atat siguranta persoanelor cat si a bunurilor.  

Avand la activ peste o suta de mii de detectoare deja instalate, alaturi de aproape 1000 de sisteme de stingere, Helinick este considerat un lider de piata in domeniu, oferind solutii eficiente si de calitate pentru orice sistem detectie incendiu.

Rata redusa de alarme false si eficienta recunoscuta in caz de pericol

Ultimele inovatii in domeniu au dus la dezvoltarea unor sisteme performante, concentrate in primul rand pe detectarea imediata a modificarilor de temperatura prin sisteme electronice sau manuale.

Pornind de la detectii liniare prin aspiratie, pana la detectoare de fum sau flacara cu IR sau UV, fiecare sistem in parte ofera solutii optime in functie de destinatia obiectivului protejat. 

Un aspect important care trebuie luat in considerare se refera la integrarea unui serviciu de detectie cu un sistem de anuntare si evacuare, alaturi de sisteme de stingere  si control al usilor sau cailor de evacuare.

Toate produsele sunt realizate conform ultimelor standarde in vigoare, fiind verificate de inspectori autorizati. Fiecare sistem in parte este interconectat, oferind protectia necesara a bunurilor si a persoanelor 24 de ore din 24.

Ce presupune un sistem de detectie performant?

Un sistem performant se refera in primul rand la o rata cat mai scazuta a alarmelor false, concomitent cu o interventie rapida in fata pericolului inca din faza incipienta, inainte de producerea unei tragedii sau a unor pagube importante.

In functie de riscul pe care o anumita cladire il are in fata unui incendiu, compania Helinick ofera solutii personalizate pentru fiecare client in parte.

In timp ce halele industriale sau depozitele necesita sisteme complexe, cladirile de locuit sau de birouri au un risc mai scazut de incendiu, motiv pentru care protectia impotriva focului poate fi mai usor de realizat.

Un astfel de sistem de detectie nu poate consta intr-un singur senzor de fum sau un detector de temperatura.

Succesul companiei Helinick provine din capacitatea echipei sale de a dezvolta sisteme performante in urma unei analize amanuntite a unui anumit perimetru sau spatiu.

Astfel, pentru eficienta sporita, principiul de functionare prespupune conectarea mai multor dispozitive pentru a crea un sistem. Orice element  este interconectat cu altele pentru o alerta rapida, in timp real.

Mai mult, in functie de necesitate, poti fi montate atat detectoare de fum sau de temeperatura, cat si dispozitive multicriteriale, folosite in special de cladirile cu risc mic de incendiu.

De asemenea, instalarea unui sistem detectie incendiu trebuie sa vina in completarea solutiilor clasice de prevenire si stingere a incendiilor, prin respectarea normelor in vigoare si realizarea constanta a unor simulari de evacuare si interventie.

Compania Helinick pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse destinate protectiei impotriva incendiilor, oferind solutii complexe, personalizate, bazate in primul rand pe o tehnologie de ultima generatie, pusa la punct de o intreaga echipa de specialisti in domeniu,  motiv pentru care ofera o expertiza unica si de neegalat in acest domeniu.

Pentru mai multe informatii, alaturi de intrebari sau oferte personalizate, vizitati platforma online Helinick.ro