Cum ajungi, unde te poţi caza şi ce poţi vizita în Duni

Cum ajungi, unde te poţi caza şi ce poţi vizita în Duni

Dacă vreţi să vă organizaţi singuri concediul, în staţiunea bulgară Duni puteţi ajungi cu maşina.

Cum ajungi în Duni

Ca să ajungi în staţiunea Duni ai două variante: Bucureşti-Constanţa-Vama Veche-Varna-Burgas-Duni sau Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Varna-Burgas-Duni.

Diferenţa dintre cele două trasee, de aproximativ 450 de kilometri fiecare, este traficul mult mai aglomerat pe porţiunea din România, în timp ce în Bulgaria restricţiile de viteză sunt mai puţine (există localităţi unde poţi merge chiar şi cu 80 de kilometri pe oră). 

Ne puteți urmări și pe Google News

Atenţie însă la radare. Poliţiştii bulgari folosesc radare-pistol, de tip vechi, care nu sunt detectate de majoritatea aparatelor din comerţ. Pentru orice eventualitate, păstraţi la îndemână 10 euro pentru „protocolul” poliţiştilor, dacă vă opresc în trafic.

Unde te cazezi în Duni

Într-una din vilele din Holiday Vilage sau în hotelurile Pelican, Bellevile, Marina Beach şi Marina Royal Palace.

Pachetele turistice costă între 250 şi 450 euro de persoană, pentru un sejur de 7 nopţi, all inclusive.

E bine să schimbaţi banii în leva la băncile din oraşele Varna sau Burgas, pentru că este mai convenabil decât la hoteluri: 1,94 leva pentru un euro la bancă faţă de 1,8 leva la hotel.     Nu rataţi Plimbarea cu catamaranul. Costă 7 euro pe oră, preţ în care sunt incluse şi lecţiile de navigare predate de un profesionist în sporturi nautice. Sozopol. Situat la şase kilometri de Duni, micul orăşel a păstrat arhitectura secolelor trecute. Casele sunt zidite din piatră de munte şi acoperite cu lemn, iar în port poţi savura o cafea pe una din numeroasele terase plutitoare. Legenda locului spune că în Sozopol sculptorul grec Kallatis a modelat statuia lui Apollo, transportată ulterior la Roma. Nessebar. Aflat la 70 de kilometri de Duni, este o staţiune-monument, construită acum 500 de ani pe ruinele unei aşezări trace. Oraşul are 40 de biserici şi păstrează multe dintre edificiile vechii cetăţi, cum ar fi zidurile de apărare, baia turcească sau moara de vânt. 

CITIŢI ŞI: 

Duni, staţiunea cu circuit închis