Cum ajungi, cazare şi obiective în Ierusalim

Cum ajungi, cazare şi obiective în Ierusalim

Cazarea trece, la majoritatea unităţilor, de 70 de euro pe noapte. Un bilet de avion costă aproximativ 350 de euro, dar obiectivele din Ierusalim justifică aceste preţuri.

Turnul lui David. Muzeul de Istorie a Ierusalimului, localizat în vechea citadelă restaurată, le oferă vizitatorilor şansa de a descoperi istoria orasului.

Muzeul Israel. Pe o suprafaţă de 50.000 mp, sunt variate colecţii, de la arheologie preistorică la artă contemporană. Printre cele mai importante se numără cea de pictură, cea de artefacte biblice şi cea mai mare colecţie arheologică din Israel. În Templul Cărţii vei găsi faimoasele Manuscrise de la Marea Moartă. Anual, aici sunt organizate cel puţin 30 de expoziţii.

Biserica Tuturor Naţiunilor. „The Basilica of The Agony” este localizată pe Muntele Măslinilor, ăn Grădina Ghetsimani. A fost prima dată construită ăn 379 de către bizantini şi reconstruită ăntre 1919 şi 1924 cu contribuţii financiare de la mai multe ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzeul Montefiore. Se găseşte la marginea Oraşului Vechi, într-o moară de vânt atent restaurată şi ăntreţinută, cu o colecţie de obiecte, documente şi fotografii despre istoria Ierusalimului şi a familiei. A fost ridicată în 1857 şi are 18 metri înălţime.

Grădina Botanică. Una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume, aşezată ăn grădina Universităţii din Ierusalim.

Muzeul Holocaustului. Yad Vashem (www.yadvashem.org) se află într-o pădure de pini, pe un deal liniştit. Muzeul, în care s-au investit 50 de milioane de euro, prezintă atrocităţile naziştilor asupra evreilor. Memorialul copiilor este un tribut pentru cei 1,5 milioane de tineri care au pierit ăn Holocaust.

OFERTE

Bilet de avion dus-întors, zbor direct, Otopeni - Ben Gurion - prin compania Tarom, 350 de euro, iar prin compania El Al Israel Airlines, 335 euro

Cameră la „Shuli's Jerusalem Bed and Breakfast”: 70 de dolari pe noapte, cu mic dejun inclus.

Cameră la „St. Andrew's Scottish Church Hospice”: 80 de dolari pe noapte, cu mic dejun inclus

CITIŢI:

Ierusalim, o scară spre cer