Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractivă destinaţie turistică din România
Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractivă destinaţie turistică din România

Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractivă destinaţie turistică din România

Centrul Istoric din Bucureşti a devenit un model de succes în turismul românesc şi cea mai atractivă destinaţie turistică din România pentru că a aplicat câteva principii clare, afirmă Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

Potrivit acestuia, competiţia este serioasă în Centrul Vechi al Capitalei din cauza concentraţiei mari de cafenele, cluburi şi restaurante. "Acest lucru face ca toţi actorii implicaţi să se bată în oferte, să stea efectiv la dispoziţia clienţilor şi să fie numai un zâmbet pentru a le capta bunăvoinţa turiştilor", explică fostul ministru al Turismului.

Conform acestuia, o altă schimbare de atitudine care a dus la înflorirea turismului în Centrul Istoric al Capitalei a fost menţinerea deschisă a localurilor atât cât vor clienţii. "De unde până anii trecuţi Capitala se închidea la ora 23, cu mici excepţii, acum circuitul turistic din Centrul Istoric este aproape neîntrerupt, iar Bucureştiul are, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, o adevărată viaţă de noapte şi turism de distracţie pentru toate gusturile", spune acesta.

Magnet al distracţiei

La fel de important a fost accentul pus pe mâncare, subliniază Agathon. Pentru a nu rămâne mai prejos, o mulţime de cafenele şi-au adaptat oferta şi au început la rândul lor să le ofere meniu de restaurant clienţilor. "Un alt secret al scucesului a fost că în Centrul Istoric se mănâncă aproape peste tot şi se mănâncă bine", spune acesta.

Astfel, Centrul Istoric al Capitalei a devenit un model turistic pentru România şi a început să atragă tot mai mulţi turişti străini. Distracţia aici nu se opreşte niciodată şi sunt turişti care nu părăsesc locul până a doua zi dimineaţa, când o iau de la capăt.

Acesta este modelul de succes al Centrului Istoric care, spune Dan Matei Agathon, trebuie replicat şi în alte zone din România, pentru că atrage turiştii şi funcţionează precum un magnet al distracţiei.