Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu aşa ceva NU e de GLUMIT! RISCURILE la care te supui INCONŞTIENT dacă nu ai o viaţă sexuală ACTIVĂ
Cu aşa ceva NU e de GLUMIT! RISCURILE la care te supui INCONŞTIENT dacă nu ai o viaţă sexuală ACTIVĂ

Cu aşa ceva NU e de GLUMIT! RISCURILE la care te supui INCONŞTIENT dacă nu ai o viaţă sexuală ACTIVĂ

Nu mai are rost să aducem în discuţie importanţa sexului şi numeroasele beneficii pe care realţiile amoroase le au asupra sănătăţii noastre. Dar ce te faci atunci când abstinenţa, din diverse motive îşi face loc în viaţa ta şi devine obişnuinţă?

Eşti mai anxioas/ă

Unul dintre efectele magice ale sexului este acela de a te elibera de stres. Endorfina şi oxitocina, aşa numitele substzanţe ale fericirii, te ajută să faci faţă mult mai uşor situaţiilor dificile din viaţa de zi cu zi. Cu cât perioada de abstinenţă sexuală este mai lungă, cu atât esti mai încprdat, deprimat sau anxios. Sfatul sexologilor este acela de a avea contact sexual cel puţin o dată la două săptămâni. Desigur, cu cât mai des, cu atât mai bine!

Ritmul vieţii sexuale îşi pune amprenta asupra sănătăţii tale

Lipsa sexului te face chiar mai vulnerabil în faţa răcelilor sau a gripei. O viaţă sexuală mai activă îţi întăreşte sistemul imunitar.

În atenţia bărbaţilor! Lipsa sexului creşte riscul apariţiei de cancer la prostată

Potrivit cercetărilor de specialitate, bărbaţii care fac sex în mod constant au un risc mai mic cu 20% de a face boala.

Libidoul scade

"Ori îl foloseşti, ori îl pierzi", spune terapeutul sexual Michele Weiner David, autorul "The Sex-Starved Wife": "Cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult probabil vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinţa sexuală."

Sursă: Revista One

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: