Șefii magistraților și-au secretizat primele

Șefii magistraților și-au secretizat primele

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să secretizeze hotărârile președintelui și vicepreședintelui instituției. Motivul invocat este acela că nu ar avea caracter public.

Curios lucru, acestea au fost publice până acum doi ani, fiind afişate chiar pe site-ul instituţiei. Subit, „au devenit documente aflate sub incidenţa Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, având caracter nepublic", după cum se arată într-un răspuns formulat în baza legii transparenţei decizionale şi trimis pe adresa redacţiei de preşedintele CSM, Horaţiu Dumbravă. De exemplu, în 2009, pe când CSM era condus de judecătorul Virgil Andreieş, conducerea instituţiei a emis aproximativ 40 de hotărâri. Cele mai multe dintre ele făceau referire la acordarea unor sporuri, ajutoare, decontări pentru transportul extern al membrilor CSM, primele de Crăciun, de Paşte şi de 1 iunie pentru angajaţii instituţiei.

Astfel, în 2009, angajatele Consiliului, ale Institutului Naţional al Magistraturii şi ale Școlii Naţionale de Grefieri au primit fiecare câte 150 lei, suma totală cheltuită fiind de 36.000 lei.

În acelaşi an, un angajat bărbat al Biroului Protocol al CSM a primit "un ajutor pentru naştere, in sumă de 800 de lei, cu ocazia naşterii copilului". Toţi angajaţii aceloraşi instituţii au primit recompense cu ocazia Zilei Justiţiei în valoare totală de 148.950 de lei, câte 450 de lei de "căciulă". Copiii minori ai angajaţilor au primit câte 150 lei de cu ocazia zilei copilului, instituţia cheltuind 22.500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News