Evenimentul Zilei > Justitie > CSM: Funcţie de conducere ocupată de un MAGISTRAT care are legături cu SECURITATEA
CSM: Funcţie de conducere ocupată de un MAGISTRAT care are legături cu SECURITATEA

CSM: Funcţie de conducere ocupată de un MAGISTRAT care are legături cu SECURITATEA

Schimbarea de la vârful Consiliului Superior al Magistraturii are drept consecinţă şi rotaţia angajaţilor în aparatul de lucru al instituţiei. Odată cu plecarea secretarului general, la CSM va veni un procuror despre care CNSAS a spus că a semnat un angajament cu Securitatea.

Secţia pentru procurori va hotărâ pe 20 decembrie cu privire la detaşarea unor procurori în aparatul tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit unor surse juridice, printre cei detaşaţi se numără şi procurorul Iuliana Olteanu.

Iuliana Olteanu are adeverință de la CNSAS potrivit căreia, în 1988, a fost recrutată de fosta Securitate la doar 16 ani, în liceu, cu scopul ”supravegherii informative a colegilor din Liceul Sanitar din Constanța”.

CNSAS nu i-a atribuit însă calitatea de colaborator al Securității întrucât nu au fost găsite ”documente care să conțină informații transmise Securității de către doamna Olteanu Magdalena Iuliana”, deși ea a semnat un angajament și avea nume de cod ”Cristina”.

Iuliana Magdalena Olteanu a lucrat până acum două luni la Parchetul General, unde era delegată de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, însă a plecat de la PG pentru că nu avea gradul profesional corespunzător.

Olteanu a fost prim-procuror la Parchetul din Tulcea, a candidat pentru şefia Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi pentru o funcţie de execuţie la noua Secţie pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ambele, candidaturi fără succes.

Olteanu urmează să preia şefia Biroului concursuri din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în prezent vacant, scrie stiripesurse.ro.