Evenimentul Zilei > Actualitate > Cruzime înfiorătoare pe șosea. Câine împușcat în fața unui copil de 6 ani. Ministrul de Interne ia măsuri
Cruzime înfiorătoare pe șosea. Câine împușcat în fața unui copil de 6 ani. Ministrul de Interne ia măsuri

Cruzime înfiorătoare pe șosea. Câine împușcat în fața unui copil de 6 ani. Ministrul de Interne ia măsuri

Doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra au fost martorii unei scene șocante, de față fiind și copilul lor, de 6 ani. Un individ a împușcat, cu sânge rece, un câine aflat pe șoșea, la câțiva kilometri de Borșa.

Câinele a fost împușcat mortal de un bărbat aflat într-o mașină de culoare roșie, iar scena a fost surprinsă de doi voluntari ai Asociației Anima Pro Terra. Aceştia au sunat imediat la 112, însă cadavrul a fost urcat în maşină şi agresorul a plecat. Scena terifiantă a fost descrisă, pe Facebook, de Asociația Anima Pro Terra.

„Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor, de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (Maramureș) și într-o curbă au văzut un (autoturism – n.r.) roșu oprit, care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!!!!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, scriu reprezentanții Asociației.

Ei au pus, pe Facebook, și imagini cu animalul, dar și cu mașina, pentru ca cei care dețin informații despre cei care au tras cu arma în câine să poată anunța poliția, iar agresorii să fie trași la răspundere.

Ministrul de Interne Marcel Vela, a reacţionat rapid. El s-a adresat, pe Facebook, voluntarilor:  „Multumim pentru atitudine si postare! Am dispus IGPR depistarea urgentă a persoanei și cercetarea faptei”.

La scurt timp s-a aflat cine este autorul faptei șocante: “Polițiștii din Borșa s-au deplasat azi de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14.24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat, de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare”, a informat poliția.

Se pare că pe nimeni nu interesează trauma suferită de copilul martor la scena horror petrecută sub privirile sale.