Cronica TV: În sfârşit şi-a ieşit Obama din fire. De ce?

Cronica TV: În sfârşit şi-a ieşit Obama din fire. De ce?

"Scuzaţi-mă, domnule. Încă nu am ajuns la întrebari, domnule". "Nu în timp ce vorbesc!", "Nu vreau nicio altercaţie", "Nu fac altceva decât să vă răspund la întrebări".

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi-a ieşit din fire. Aproape că îţi venea să aplauzi admirativ în faţa televizorului la cum s-a enervat.

Gurile rele (gurile rele americane...) spun că era momentul. Că toată lumea s-a săturat de atâta "smart", "intelligent" sau "brilliant" în ceea ce îl priveşte.

Totuşi, este preşedintele Statelor Unite. Teoretic "nu are voie" să se enerveze şeful celei mai mari puteri a lumii. Dar analiştii din SUA deja notează, cu pixurile aprinse de patima comentariilor, că de atâta timp Obama încearcă să fie perfect, încât a devenit suspect!

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu ştim dacă noua etichetă de "so natural" i se potriveşte în totalitate, având în vedere "ultima perlă". Şi anume aceea când cel supranumit printre altele "preşedintele IQ" a făcut o gafă care i-a înfuriat enorm pe polonezi: cu ocazia decernării postume a Medaliei Libertăţii eroului polonez Jan Karski, Obama a menţionat "lagărele poloneze ale morţii".

Acum este vorba despre altceva. Barack Obama şi-a ieşit din fire în timp de susţinea un discurs despre încetarea expulzărilor tinerilor imigranţi clandestini, după ce un jurnalist de la Daily Caller, o publicaţie americană conservatoare, l-a întrerupt în timp de vorbea, lucru care se întâmplă foarte rar la Casa Albă.

Furios, jurnalistul a mai strigat ceva din...capătul grădinii cu trandafiri de la Casa Albă, unde îşi susţinea Obama discursul. În mod evident preşedintele a fost contrariat. Pe drept. Deoarece se întâmplă foarte rar ca preşedintele Statelor Unite să fie întrerupt în timp ce susţine un discurs într-un cadru atât de formal.