Evenimentul Zilei > Actualitate > Croazieră pe noul Titanic la 100 de ani de la naufragiu. Vezi cât costă biletul | VIDEO
Croazieră pe noul Titanic la 100 de ani de la naufragiu. Vezi cât costă biletul | VIDEO

Croazieră pe noul Titanic la 100 de ani de la naufragiu. Vezi cât costă biletul | VIDEO

Pe 10 aprilie 1912, Titanicul părăsea pentru prima şi ultima oară portul britanic Southampton. De atunci s-au scris zeci de cărţi, s-au făcut documentare şi filme celebre cu acelaşi nefericit final. Însă povestea trezeşte în continuarea interesul celor care vor să rememoreze traseul Titanicului. Tocmai de aceea, la împlinirea unui secol de la naufragiu, o copie fidela a celebrului vapor îi va reface traseul.

În acest moment, vasul aniversar care va pleca pe 8 aprilie 2012 din portul Southampton este ocupat în totalitate, dar pentru pasagerii care nu au mai prins bilete la prima croazieră şi vor să aibă parte de cea mai frumoasă experienţă îşi pot cumpăra bilete pentru cea care va porni din New York pe 10 aprilie 2012, la data la care Titanicul a plecat din portul britanic acum 100 de ani.
Experienţa de la bord constă în:

  • Lecturi comemorative cu privire la traseul Titanicului şi la tragicul eveniment
  • O selecţie de mâncăruri şi băuturi care s-au servit pe Titanic
  • Oportunitatea de a purta costume din acea perioadă
  • Momentul comemorării a 100 de ani de la scufundarea vasului
  • Vizita la Halifax cu posibilitatea de a merge la cele trei cimitire: Fairview Lawn Cemetery, Mount Olivet Catholic Cemetery, Baron de Hirsch Jewish Cemetery
  • Petreceri cu tematică

Românul care a plătit 50.000 de euro pentru croazieră
Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru se va afla şi el la bordul vasului aniversar, care, în 2012, va rememora, alături de soţia sa Alina, traseul vestitului "Titanic". El a plătit 50.000 de euro pentru această călătorie, rezervând excursia cu numarul unu şi cea mai scumpă cabină. El este unul dintre cei doi milionari care au rezervat o astel de cabină, potrivit stirileprotv.ro.
Alături de el vor porni în aventură alţi 3500 de oameni, care, vor să aibă parte de experienţa vieţii. Vor retrăi atmosfera de pe Titanic. De la cabine până la restaurante, meniu şi ţinute, toate vor fi ca acum un secol. Evident există şi amprenta epocii moderne. Nu vor lipsi piscinele, sălile de spa sau de fitness. Au acces la ele şi clienţii care au plătit cel mai ieftin bilet, în valoare de 3500 de lire.
Întreaga croazieră va dura trei săptămâni, iar vasul va ajunge de această data la New York. În plus, organizatorii au promis că Leonardo di Caprio şi Kate Winslet vor fi invitaţi la festivităţi.
<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/8wTlureUMP8" height="315" width="620"></iframe><iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/YgEFEhHB_YE" height="315" width="620"></iframe>