Criza rusă a porcuşorului de guineea

Criza rusă a porcuşorului de guineea

Când o fetiţă i-a cerut preşedintelui Dimitri Medvedev un porcuşor de guineea, birocraţii ruşi au răspuns într-un mod mai mult decât ciudat, scrie ediţia electronică a publicaţiei The Times.

Anastasia Ivliyeva, în vârstă de 13 ani, a trimis un e-mail la adresa oficială a preşedintelui rus în care îi explica liderului de la Kremlin că părinţii săi i-au cumpărat un porcuşor mascul de guineea şi că spera ca Dimitri Medvedev să îi trimită o prietenă pentru animalul de companie.

După mai multe săptămâni fără niciun răspuns, tânăra a fost cheamtă de directoarea şcolii unde învaţă, în satul Kalitvensky, în apropiere de Rostov (sudul Rusiei), şi a fost mustrată pentru că îi iroseşte timpul preşedintelui rus.

Reacţie exagerată

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o scenă demnă de o piesă a lui Anton Cehov, ziarele ruse au scris că Anastasiei i-a fost ordonat să ceară iertare, pentru problemele pe care le-a provocat, în faţa unui inspector guvernamental local şi să scrie o scrisoare publică în care îşi retrăgea cererea făcută la Kremlin.

Mai mult, după ce părinţii elevei au fost victimele unei serii de insulte aduse de directoarea şcolii, aceştia au decis să scrie încă o scrisoare la Kremlin. De această dată, răspunsul preşedintelui rus a fost rapid şi decisiv.

Anastasia a fost încă o dată chemată în biroul directoarei, însă, de această dată, un inspector şcolar i-a înmânat o cuşcă în care se aflau doi porcuşori de guineea. Mai mult, Anastasia a primit o scrisoare în care se menţiona că preşedintele rus a citit cererea ei şi că s-a ocupat personal de rezolvarea problemei. Exemplul Vladimir Putin

Pagina de internet a preşedintelui rus îi încurajează pe cetăţeni să îi scrie lui Dimitri Medvedev şi precizează că toate scrisorile vor fi evaluate de un departament special al biroului său.

Anastasia a fost inspirată să testeze acest sistem, după ce a văzut că Dasha Varfolomeyeva, o fetiţă din Yakutia, i-a cerut, prin telefon, în luna decembrie,lui Vladimir Putin o rochie nouă. Drept răspuns, premierul rus a invitat-o la Moscova, pentru a sărbători Anul Nou.