Criza financiară bate la uşa "Playboy"

Criza financiară bate la uşa "Playboy"

Compania fondată de Hugh Hefner va sista producţia de DVD-uri şi va concedia zeci de angajaţi.

Criza financiară globală loveşte şi industrii considerate de nezdruncinat. Imperiul „Playboy“ a anunţat săptămâna aceasta că va opri producţia de DVD-uri, pentru a face o economie de aproximativ 12 milioane de dolari anual, relatează Reuters. În plus, compania va elimina din organigramă 80 de posturi. Alte măsuri de austeritate includ reducerea orelor suplimentare, a călătoriilor şi a distracţiilor oferite angajaţilor.   Iar pentru a fi în pas cu tendinţele actuale, ecologiste, compania va adopta practici mai „verzi“, cu scopul de a diminua costurile şi consumul de energie. Pentru aceasta, revistele „Playboy“ vor fi tipărite pe hârtie mai subţire, iar vechile becuri din birourile companiei vor fi înlocuite cu unele noi, mult mai eficiente.

Producţia de DVD-uri va scădea treptat în următoarele luni. Totuşi, fanii filmelor cu „iepuraşi Playboy“ nu au de ce să fie îngrijoraţi, conţinutul video urmând a fi comercializat pe internet. „Spre deosebire de alte companii care au început cu publicaţii tipărite, noi avem operaţiuni profitabile pe alte medii - televiziune, internet şi telefonie mobilă“, a explicat Christie Hefner, fiica magnatului Hugh Hefner.

În luna august, compania Playboy Enterprises Inc. a raportat o pierdere de 2,1 milioane de dolari. În aceeaşi perioadă a anului trecut, aceasta înregistrase un câştig net de 1,9 milioane de dolari, iar Christie Hefner a promis, într-un memoriu trimis tuturor angajaţilor, că şi-a propus să readucă, în 2009, compania pe profit. Hefner are probleme în dragoste Dificultăţile financiare nu sunt însă singurele probleme cu care se confruntă în prezent Hugh Hefner, fondatorul imperiului „Playboy“. Magnatul de 82 de ani a fost părăsit săptămâna trecută de „iubita lui nr. 1“, Holly Madison, o tânără de doar 28 de ani, potrivit cotidianului „The Daily Telegraph“. Hefner a declarat că una dintre cauzele despărţirii a fost eşecul încercării de a avea un copil împreună.   În ciuda diferenţei mari de vârstă între cei doi, Hefner a precizat că intenţiona să-şi petreacă tot restul vieţii alături de Madison, simţindu-se „zdruncinat“ în urma despărţirii. Cu toate acestea, Hefner se poate consola în braţele celor două iubite permanente cu care locuieşte la reşedinţa „Playboy“ din Beverly Hills (statul american California), Kendra Wilkinson, de 23 de ani, şi Bridget Marquadt, de 35 de ani. În urmă cu numai câţiva ani însă, reaminteşte „The Daily Mail“, Hugh Hefner era înconjurat de nu mai puţin de şapte „iepuraşi «Playboy»“.

Ne puteți urmări și pe Google News