Tânăra este în prezent arestată, alături de mama sa, Laura Andriţă, şi de verişoara ei, Roxana Irina Tabără, fiind acuzate că au intrat în casa manechinei Iuliana Mânză, fostă concurentă la emisiunea „Next Top Model”. Judecătoria Sectorului 1 a emis, la data de 27 septembrie 2012, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele celor trei femei.
Maria-Raluca Iacov a declarat judecătorilor că regretă că a ajuns să fure din casa Iulianei Mânză, dar că va acoperi prejudiciul produs. Mama fotomodelului s-a plâns judecătorilor că furtul de care este acuzată este un accident al sorţii, că are o situaţie perosanlă grea, „şi-a procurat mijloacele necesare traiului în mod onest, munceşte de 25 de ani, s-a aflat într-o criză de bani”.
Bani, cosmetice şi bijuterii
Potrivit procurorilor de la Parchetul Sectorului 1, Roxana – Irina Tabără a intrat în ziua de 9 septembrie 2012, între orele 15.34-16.09, prin folosirea de chei potrivite, în locuinţa Iulianei Mânză din Calea Victoriei, 102-108. Ea ar fi sustras mai multe parfumuri şi produse cosmetice, bijuterii din aur si cu pietre swarovschi, suma de 1000 lei, doua perechi de ochelari de soare, un troller marca Louis Vuitton, o geanta de umar, un DVD marca Sony, doua laptop- uri marcile MacBook Pro si Acer. Maria-Raluca Iacov şi mama ei, Laura Andriţă ar sustras cheile de al apartamentul Iulianei Mânză, atunci când aceasta era în vizită la ele acasă, şi le-ar fi aruncat pe geam, unde aştepta Roxana – Irina Tabără. Hoaţa s-a dus la apartamentul fotomodelului şi a intrat nestingherită.
Hoaţele riscă 15 ani de închisoare
Procurorii au arătat în propunerea de arestare preventivă”că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunile pentru care inculpatele sunt cercetate este mai mare de 4 ani, respectiv de la 3 la 15 ani iar lăsarea în libertate a inculpatelor prezintă pericol concret pentru ordinea publică faţă de gravitatea concretă sporită a faptei săvârşită, dedusă din modul concret de comitere, faţă de sentimentul de insecuritate pe care comiterea unei asemenea fapte îl generează în rândul potenţialelor persoane vătămate” .
Responsabilităţile unui părinte
„Instanţa apreciază că motivele invocate de Laura Andriţă, mama Mariei-Raluca Iacov cu privire la împrejurările în care au ajuns să acţioneze în modalitatea descrisă mai sus de instanţă nu sunt de natură a oferi o justificare pentru modul în care a acţionat şi mai ales pentru modul în care a înţeles să ignore responsabilităţile pe care le are un părinte pentru a îndruma paşii copilului său pe un drum corect, acceptând să participe la această acţiune în care era implicată fiica sa dar şi verişoara ei, persoana pe care inculpata a ausţinut că a sprijinit-o în creşterea şi întreţinerea copiilor săi, în loc să încerce să le îndrume pe cele două şi să le îndrepte comportamentul”, arată jduecătorii care au emis mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti va decide astăzi dacă cele trei femei vor fi eliberate.