Evenimentul Zilei > International > Critici dure pentru Bulgaria
Critici dure pentru Bulgaria

Critici dure pentru Bulgaria

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a criticat vineri Bulgaria şi le-a cerut oficialilor de la Sofia să sporească lupta împotriva corupţiei şi să-i aducă în faţa justiţiei pe infractorii şi pe oficialii de rang înalt corupţi, potrivit Reuters.

„Aşteptăm rezultate mai concrete în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei (…) Nu putem repeta tot timpul că trebuie depuse mai multe eforturi“, a declarat Barroso.

„Anchetele nesfârş ite şi cazurile amânate în tribunale nu reprezintă justiţie“, a adăugat el. Bruxelles-ul a suspendat unele ajutoare destinate Bulgariei, din cauza suspiciunilor de fraudă. Barroso a refuzat să spună însă dacă va recomanda noi măsuri punitive în raportul din iulie, pe tema justiţiei.

Bulgaria susţine că a depus eforturi în lupta anticorupţie, iar în ultimele două săptămâni, un actual şi un fost oficial din cadrul instituţiilor de combatere a infracţiunilor au fost arestaţi şi acuzaţi de abuz de putere. Unul dintre ei ar fi acordat informaţii sensibile organizaţiilor criminale şi celălalt ar fi recurs ilegal la interceptă ri.