Ion Cristoiu atrage atenția asupra unei declarații a președintelui Klaus Iohannis. 

„Din ce a spus domnul președinte, am reținut o formulare stranie: cei care s-au implicat cu bună-credință. N-am auzit până acum de formularea asta în politică: bună-credință și rea-credință. Adică au fost și politicieni români și tehnicieni care s-au implicat cu rea-credință? A fost și o mare greșeală a PSD, care a lăsat impresia că cel care s-a ocupat de președinția rotativă a Consiliului UE a fost Klaus Iohannis, care a fost la toate sindrofiile UE. PSD nu a reușit să convingă opinia publică din România că, de fapt, Guvernul Dăncilă a condus această președinție. Măcar acum trebuia găsită o formulă ca și premierul, indiferent de ce culoare politică e, să participe la unele ședințe ale CE.” a comentat Ion Cristoiu, la Antena 3. 

Întrebat, la Bruxelles, de jurnaliștii români al cui e meritul pentru succesul României la conducerea rotativă a Consiliului UE, președintele Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu cred că toată lumea a constatat că echipa, care e o echipă mare, care a lucrat la Bruxelles, a dus greul acestei președinții. Dar, evident, lucrurile nu se mișcă în politică fără politicieni și atunci pot să spun că toată lumea care s-a implicat cu bună credință a contribuit la succesul nostru.