Cristina Neagu: "Ne-am luptat din suflet!"

Cristina Neagu: "Ne-am luptat din suflet!"

România a cucerit astăzi, la Herning, prima medalie din istorie la Campionatele Europene de handbal feminin. Tricolorele au învins în finala mică, scor 16-15, chiar selecţionata ţării gazdă, Danemarca.

"A fost un meci încrâncenat. Am vrut să ne luăm revanşa în faţa Danemarcei şi să le batem în faţa a 12.000 de spectatori. Am câştigat un meci greu din punct de vedere fizic. Noi am fost foarte obosite, dar ne-am luptat din suflet. E o bucurie mai mare decât dacă ne-am fi calificat în finala mare", a precizat vedeta naţionalei feminine, Cristina Neagu, jucătoare selecţionată în echipa ideală a turneului final din Norvegia şi Danemarca. Victoria de astăzi este şi o revanşă luată de elevele lui Radu Voina în faţa danezelor, în faţa cărora româncele au pierdut în grupe cu 22-25.

"A fost un meci greu. Ne-am luptat cu toate şi am câştigat", a declarat, pentru TVR2, Talida Tolnai, portarul României, care a făcut minuni în faţa aruncărilor daneze, primind doar 15 goluri.

"Această victorie înseamnă mult pentru cei care iubesc handbalul. A fost o luptă aprigă, 16-15 este un scor care se vedea doar în urmă cu multă vreme. Fetele meritau această medalie", a explicat Radu Voina, care a subliniat că locul trei obţinut astăzi este cel mai bun rezultat al României la turneele finale ale Campionatelor Europene.

"A fost ca un război", a descris Oana Manea - unul dintre pivoţii tricolorelor - partida de astăzi cu Danemarca.

Ne puteți urmări și pe Google News