Cristiano Bergodi: "Rapid are prima şansă în derby"

Cristiano Bergodi: "Rapid are prima şansă în derby"

Antrenorul italian care a pregătit în trecut atât echipa din Giuleşti, cât şi pe cea din Ghencea, se declară impresionat de jocul elevilor lui Marius Şumudică.

Echipele Rapid şi Steaua se înfruntă în această seară (ora 20.30, Digi Sport), pe Stadionul "Giuleşti-Valentin Stănescu", în derby-ul etapei a 14-a a Ligii I la fotbal.

Meciul de azi reprezintă, de fapt, doar primul episod din disputa celor două rivale, "vinişiii" şi "roş-albaştrii" urmând să se mai întâlnească şi joi, tot pe arena de lângă Podul Grant, în sferturile de finală ale Cupei României.

Dacă Rapid a avut un parcurs în general bun în acest sezon, nu acelaşi lucru se poate spune despre Steaua. În etapa trecută, echipa din Ghencea a pierdut la Bistriţa, 0-1 cu Gloria, la capătul unui meci în care nu a jucat nimic. Elevii lui Marius Lăcătuş sau revanşat însă în partida cu olandezii de la FC Utrecht, pe care au câştigat-o cu 3-1, păstrând, astfel, şanse de calificare în "16"-imile Ligii Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News

"M-aş întoarce cu plăcere la Rapid sau la Steaua"

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi, care pregăteşte în prezent echipa Modena (din Serie B) a antrenat în trecut atât în Giuleşti, cât şi în Ghencea. La ambele echipe, însă, aventura lui Bergodi s-a încheiat timpuriu, italianul nerămânând pe banca tehnică nici măcar o jumătate de campionat. Cu toate acestea, "principalul" formaţiei Modena nu exclude ca pe viitor să antreneze din nou Rapidul sau Steaua.

"Cred că Rapid are prima şansă în derby. Pe lângă atuul terenului propriu şi al suporterilor care crează o atmosferă fantastică în Giuleşti, rapidiştii practică şi un fotbal foarte bun. De câte ori am avut timp, am urmărit meciuri sau rezumate din campionatul românesc şi, din ceea ce am văzut, consider că Rapid poate câştiga titlul în acest sezon. E drept că şi Steaua vine după un meci bun cu Utrecht, dar în campionat nu a avut evoluţii grozave. Sunt sigur că meciul se va încheia cu un scor strâns", a prefaţat Cristiano Bergodi ieri, pentru EVZ, duelul din această seară.

"Am antrenat şi la Rapid, şi la Steaua şi m-am simţit bine la ambele echipe. Din păcate, am plecat cu un gust amar atât din Giuleşti, cât şi din Ghencea. Acum lucrez în Italia, dar nu exclud posibilitatea ca în viitor să revin la una dintre aceste formaţii. Vorba aceea, niciodată să nu spui niciodată. M-aş întoarce cu plăcere la Rapid sau la Steaua, dacă aş primi vreo ofertă", ne-a mai spus antrenorul italian.

"Voi urmări meciul, dar nu voi fi nici suporterul Rapidului, nici al Stelei. Voi fi doar un microbist care speră să vadă un joc frumos.", CRISTIANO BERGODI, fost antrenor la Rapid şi la Steaua

Liga I

RAPID: Bornescu - C. Costa, M. Antonio, M. Constantin, Bozovici - Cesinha, C. Lazăr, Spadacio, S. Frunză - Herea, Cassio. Antrenor: Marius Şumudică

STEAUA: Tătăruşanu - Latovlevici, Geraldo, Gardoş, Martinovici - Bicfalvi, Ricardo- Cr. Tănase, B. Stancu, Szekely - Bilaşco. Antrenor: Marius Lăcătuş

Arbitru la centru: Cristi Balaj Stadion: "Giuleşti-Valentin Stănescu" - Bucureşti

20.30 - DIGI SPORT