"Trebuie să ai un suflet strâmb ca să reacţionezi la tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase vorbind despre ce anume ar putea resimţi în aşa momente Traian Băsescu.
Trebuie să ai o minte scurtă ca să pui plagiatul evident al lui Victor Ponta tot pe seama preşedintelui", susţine Preda.

El a completat că ,,nici mâna care a copiat şi nici cea care a apăsat pe trăgaci după aflarea sentinţei de condamnare nu sunt ale lui Traian Băsescu".

Europarlamentarul PDL a mai spus că venirea la guvernare nu i-a maturizat pe copreşedinţii USL şi a adăugat că "benzina USL" o reprezintă "combinaţia de aroganţă pătimaşă şi ură viscerală".

"Scopul lor e monopolul puterii, mascat de menţinerea unor forme fără fond numite PSD şi PNL, care să mimeze diversitatea în sânul unei autorităţi omogene. Iar un asemenea monopol înseamnă abuz şi impunitate", a mai scris pe blog, Cristian Preda.

În acest context, europarlamentarul PDL concluzionează că "atmosfera politică pe care au creat-o Ponta & Antonescu în România e, de fapt, irespirabilă" şi de aici, rezultă obligaţia etică şi politică de construire a unei alternative.