Cristian Preda: Antonescu a chemat activiștii în stradă. E nevoie de calm, nu de inflamarea spiritelor

Cristian Preda: Antonescu a chemat activiștii în stradă. E nevoie de calm, nu de inflamarea spiritelor

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a condamnat gestul liderului PNL, Crin Antonescu, de a chema activiștii în stradă. "E nevoie de calm și de reținere, nu de inflamarea spiritelor", susține Preda.

"Duminică seara, pentru a da formă nemulţumirii, Crin Antonescu a chemat activiştii de partid în stradă în numele USL. Acest gest nu poate decât să radicalizeze opinia contestatară. Cred că în acest moment e nevoie de calm şi reţinere, nu de inflamarea spiritelor", scrie Preda pe blog. "PDL are ocazia să imagineze formatul unui dialog"

Potrivit acestuia, faptul că în protestele din Piaţa Universităţii se regăsesc "personaje atât de diverse precum Alina Mungiu-Pippidi şi Irinel Columbeanu, Mircea Badea şi suporterii de fotbal nu înseamnă că există un program politic al contestării". Totodată, Cristian Preda a subliniat că trebuie găsită calea dialogului, iar PDL are ocazia să imagineze formatul acestui dialog în cadrul Colegiului Director de mâine, arătând că nu nesocoteşte nemulţumirea din stradă, dar şi că o tratează într-un cadru adecvat"." Articolul 92 al Statutului acoperă o gamă foarte largă de mijloace de acţiune", mai spune Preda. <brart.>La articolul 92 din Statut, invocat de Cristian Preda, sunt înșirate atribuțiile Colegiului Director printre care: propunerea CNC încheierea unor alianţe electorale politice şi/sau electorale, inclusiv cu liste comune ; alegerea, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, a candidaţilor PDL la funcţiile de prim-ministru, ministru şi cele asimilate funcţiei de ministru; aprobarea, la propunerea BPN, a retragerii din Guvern a unora sau a tuturor membrilor PDL, după caz. </brart.> <brart.>Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că, începând de mâine, liderii Uniunii vor cere şi membrilor şi susţinătorilor formaţiunilor lor să se alăture protestelor.</brart.>

Ne puteți urmări și pe Google News