Crin Antonescu: E posibil ca Tăriceanu să ia din electorat, dar prezidenţiale nu se tranşează doar într-un singur tur

Crin Antonescu: E posibil ca Tăriceanu să ia din electorat, dar prezidenţiale nu se tranşează doar într-un singur tur

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că este posibil ca o parte din electorat să fie luat de Călin Popescu Tăriceanu, dar că, din fericire, alegerile prezidenţiale nu sunt tranşate doar într-un singur tur de scrutin. În plus, pentru Antonescu demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja-vu, similar cu demersul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica.

"Aceasta este viaţa politică, democratică. Nu este niciun fel de problemă în sensul acesta. Până la urmă atâta vreme când slavă Domnului nu am ajuns ca la Preşedinţie să avem votul acesta absurd într-un singur tur pe care îl avem consilii judeţene şi la primari, competiţia este deschisă şi fiecare ia de unde se poate", a spus preşedintele PNL. "Dl Tăriceanu are nişte calităţi sau ceva ce ar putea fi calităţi pentru PSD, dar nu am niciun fel de dubiu în legătură cu faptul că PSD nu-l va susţine nici măcar pe Călin Popescu-Tăriceanu la Preşedinţie. Că dl Tăriceanu ar putea candida în numele unei formaţiuni politice (...) este dreptul domniei sale, este un om care a luat nişte voturi până la urmă în nume personal, asta este categoric'', a mai spus Antonescu. "Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăpriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (...) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi ca protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face acelaşi lucru", a susţinut Antonescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

"Toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (...) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL", a mai spus preşedintele PNL.

El a mai afirmat că nu ar "dramatiza deloc" evenimentele din aceste zile şi nu este mirat de gestul fostului premier şi preşedinte al PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antonescu a susţinut că PNL a dovedit faptul că este un partid unit, prin deciziile pe care le-a luat şi prin luările de poziţii ale liderilor săi, iar demersul lui Tăriceanu este unul singular.

Antonescu a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu, însă numărul acestora ar putea să fie nesemnificativ. El a mai precizat că nu are "vreun dubiu" în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu într-o cursă prezidenţială. Întrebat dacă plecarealui Tăriceanu din PNL, va avea consecinţe în privinţa rezultatului la europarlamentare, Crin Antonescu a punctat că mai este timp până atunci, iar PNL are timp să ăşi definească poziţia. Antonescu a atras atenţia că "în cazul europarlamentarelor, se evaluează votul de mobilizare, nu cel de susţinere". El nu a exclus varianta ca aceste alegeri europarlamentare să aibă o participare la vot mai mare, din cauza contextului politic actual. În privinţa rezultatului la vot, Crin Antonescu consideră că pentru alegătorilor importante sunt "gesturile majore, nu detaliile" şi că deşi PNL are detalii negative care-i umbresc imaginea. Venirea unor oameni puternici ca domnul Iohannis în guvern ar fi echilibrat imaginea pe scena politică, lucru pe care PSD-ul nu-l putea tolera, a mai spus Crin Antonescu. Pe de altă parte, Antonescu a subliniat că PNL este singurul partid despre care se poate spune că nu a încercat să influenţeze justiţia. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut miercuri că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu 'are ceva ce ar putea fi calităţi pentru PSD', însă a precizat că nu are niciun dubiu că acest partid nu-l va susţine la alegerile prezidenţiale.