UPDATE: Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a informat că vineri, începând cu ora 18.00, la solicitarea preşedintelui interimar Crin Antonescu, a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale utilizate de preşedintele suspendat Traian Băsescu.
"Începând cu data de 20 iulie 2012, orele 18:00, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale, utilizate de Preşedintele României, d-l Traian Băsescu, suspendat din funcţie. Măsura a fost dispusă la solicitarea scrisă a Preşedintelui interimar al României, d-l Crin Antonescu", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de STS. 

"Această instalare s-a făcut pe baza unor dispoziţii verbale a preşedintelui încă în exerciţiu la data la care a dat această dispoziţie.Am solicitat scris şefului STS, Marcel Opriş , i-am cerut să ia neintârziat măsurile pentru a se intra in legalitate- întreruperea funcţionării acestor servicii speciale într-un spaţiu privat şi pentru o persoană privată. În această perioadă, preşedintele suspendat nu deţine niciuna din calităţile publice prevăzute a beneficia de aceste servicii. Cred că STS va lua aceste măsuri şi odată cu ele, din punctul meu de vedere, cazul este inchis", a declarat preşedintele interimar, Crin Antonescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni.
Crin Antonescu a mai adăugat că nicio lege nu prevede că preşedintele suspendat este îndreptăţit să aibă un telefon STS.
"Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo au fost instalate în virtutea unei legislaţii care prevede strict beneficiarii unor asemenea servicii. Au fost instalate printr-o interpretate mai largă decât prevedea legea a noţiunii de preşedinte. Persoana care exercită atribuţiile acestei funcţii e una singură, nu avem în legislaţie noţiunea de preşedinte suspendat. E unica interpretare posibilă, nu există nicăieri în Constituţie sau în legea STS, nici în regulamente deschise sau cu caracter secret o altă precizare în legătură cu posibili beneficiari sau vreo precizare referitoare la preşedintele suspendat,"a declarat Crin Antonescu.
Antonescu:Ambasadorul Gitenstein să-l informeze pe Barack Obama cine este Traian Băsescu
Preşedintele interimar a mai declarat că solicită reprezentanţilor statelor democratice, nominalizându-l aici pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein asupra modului de exprimare al "marelui democrat Traian Băsescu".
"Vreau un singur lucru: ca reprezentanţii principalelor state cu tradiţie democratică, reprezentanţii la Bucureşti să facă cunoscute aceste discursuri ale lui Traian Băsescu conducerilor lor politice din SUA si România. Îmi doresc ca ambasadorul Gittenstein să îl informeze pe Barack Obama cine este şi cum se exprimă marele democrat Traian Băsescu, să comunice faptul că o Comisie a Senatului e calificată drept "adunătură de politruci şi ticăloşi", a spus preşedintele interimar.
Antonescu: Traian Băsescu este o epavă politică
Preşedintele interimar, poreclit de Traian Băsescu, "paiaţa de la Cotroceni" a spus că preşedintele suspendat este o "epavă politică".
"Traian Băsescu e o epavă politică prin discurs, atitudine, aspect, comportament. Miza acestui referendum este ca întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă. (…) A reuşit dintr-un adversar politic pe care l-am respectat, a reuşit doar să mă dezguste", a mai spus Antonescu. 
Joi seară, preşedintele suspendat Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa lui Crin Antonescu, pe care l-a acuzat, folosind apelativul "paiaţa de la Cotroceni", că a început destructurarea serviciilor de securitate şi că vinde ţara, alături de "clica de trădători".
CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu: Suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare
  • Traian Băsescu elucidează misterul telefonului secret
  • DOCUMENT EXPLOZIV. ALEXANDER KONDYAKOV, consilierul lui Putin şi al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu?
  • Crin Antonescu cere să fie înlocuit şeful STS
  • Traian Băsescu: În momentul de faţă nimeni nu mai vorbeşte cu Ponta şi Antonescu