Așa s-a întâmplat și ieri, la o conferință de presă a liderilor USL. Când un jurnalist i-a adresat o întrebare, Antonescu, auzind că este de la "Evenimentul zilei", a ținut să facă o ironie. "Oooooooo", a exclamat Antonescu, dându-și coate cu Victor Ponta. "Dumneavostră de obicei aveţi toate răspunsurile, fără să mă întrebaţi pe mine", a continuat liderul PNL, pe tonul "la mișto". Victor Ponta, și el un ironist reputat, nu s-a lăsat mai prejos. A intervenit în discuție, deși lui nu îi fusese adresată nicio întrebare. "Evenimentul zilei. Deci ce vrea să te întrebe Dan Andronic…", i-a ținut isonul Ponta, marcat de propriul său război cu jurnaliștii în general și cu "Evenimentul zilei" în particular.
"Da, de la "Evenimentul zilei", ziarul pe care îl citiți prima dată când vă treziți", i-a replicat jurnalistul lui Crin Antonescu, profitând de faptul că liderii USL au chef de glume și înțepături.
"Nu citesc EVZ când mă trezesc""
A fost suficient ca liderului PNL să-i dispară zâmbetul de pe buze. A schimbat brusc tonul spre unul grav și a răspuns iritat. "De unde aţi înţeles asta dumneavoastră? Poate de la colegul Cartianu, de la Adevărul. Dacă nu ne spuneţi de unde aţi înţeles, atunci vă rog să vă controlaţi. Nu citesc ziarul dumneavoastră prima dată când mă trezesc. E şi cam pleonastic. Când mă trezesc, că nu te trezeşti de mai multe ori în aceeaşi zi".
Antonescu, chiulangiu cu renume european
Ulterior a venit și explicația iritării lui Antonescu. Tocmai ratase o întâlnire la ora 11.00 cu ambasadorii statelor UE, întâlnire cerută chiar de liderii opoziției, Victor Ponta și Crin Antonescu. Antonescu nu a mai ajuns, rugându-l pe Ponta să transmită motivul: e cam bolnav. Când colo, era chiar sănătos și apt să țină o conferință de presă, la ora 13.00. Jignit de chiulul lui Antonescu la o întâlnire pe care chiar el a cerut-o, ambasadorul Danemarcei l-a deconspirat. Astfel, problema lui Antonescu: absența de la anumite ședințe sau evenimente, din motive de trezire sau nu, va ajunge în toate cancelariile europene.
Iată cum a decurs dialogul între jurnalistul EVZ și Crin Antonescu, secundat de Victor Ponta.
Reporter: Domnule Antonescu, aş avea o întrebare, de la “Evenimentul zilei"…
Crin Antonescu şi Victor Ponta (în cor): Oooooooooooo
V.P.: Deci ce vrea să te întrebe Dan Andronic…
C.A.: Dumneavostră de obicei aveţi toate răspunsurile fără să mă întrebaţi pe mine, dar vă rog
REP:Da, de la "Evenimentul zilei", ziarul pe care-l citiţi prima dată când vă treziţi…
C.A.: Asta credeţi dumneavoastră?
Rep: Aşa am înţeles…
C.A.: De unde aţi înţeles asta dumneavoastră? Poate de la colegul Cartianu, de la "Adevărul". Dacă nu ne spuneţi de unde aţi înţeles, atunci vă rog să vă controlaţi.
Rep: Domnule Atonescu, vă rog, nu aş vrea să deviem…
C.A.: Nu citesc ziarul dumneavoastră prima dată când mă trezesc. E şi cam pleonastic. Când mă trezesc, că nu te trezeşti de mai multe ori în aceeaşi zi.
Întrebarea adresată de reporterul EVZ lui Crin Antonescu a fost despre opinia sa cu privire la declarația făcută de colegul său de alianță, Victor Ponta, care, într-o emisiune TV, declarase că, după ce va ajunge USL la putere, nu-i va schimba pe șefii serviciilor de informații. În contextul în care Antonescu a reclamat "filajul", i s-a solictat un punct de vedere, mai precis dacă este sau nu de acord cu afirmația lui Ponta.
CITIȚI ȘI:

  • Crin Antonescu s-a dat bolnav la întâlnirea cu ambasadorii. Ambasadorul Danemarcei: "Probabil s-a vindecat miraculos"
  • Antonescu către Ponta: "Victore, tu trebuie să-i convingi că eşti în Bucureşti, eu că nu dorm. E greu cu Evenimentul zilei!"