Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Nicio legătură între jurnalistul de la Reformatorisch Dagblad și criminalul din Dâmbovița! Ce spune Poliția
UPDATE. Nicio legătură între jurnalistul de la Reformatorisch Dagblad și criminalul din Dâmbovița! Ce spune Poliția

UPDATE. Nicio legătură între jurnalistul de la Reformatorisch Dagblad și criminalul din Dâmbovița! Ce spune Poliția

Probe noi ridicate din locuința închiriată de cetățeanul olandez în București au fost trimise la Institutul de Criminalistică

UPDATE 3 – Editorul publicației Reformatorisch Dagblad, Steef de Bruijn, a trimis, pe adresa redacției, un mesaj prin care arată că presupusul asasin al fetiței din Dâmbovița nu este una și aceeași persoană cu colegul său, jurnalistul Johannes Visscher.

Acesta confirmă, în calitate de șef al redacției Reformatorisch Dagblad, că jurnalistul Johannes Visscher nu a fost în Romania săptămâna trecută, ci la birou, unde a scris și publicat articole. 

Precizările vin după ce, potrivit primelor informații, suspectul în crima din Dâmbovița, pe nume Johannes Visscher, ar fi fost un profesor de literatură sau scriitor din Olanda. Potrivit precizărilor poliției din România și editorului Reformatorisch Dagblad, este doar o cincidență de nume.


UPDATE 2 – Surse din Poliția Română au precizat, pentru EVZ, că numele și data nașterii coincid cu cele ale jurnalistului prezentat de site-ul din Dâmbovița News, însă nu sunt, până în prezent, informații că olandezul suspect ar fi jurnalist.

Johannes Visscher a părăsit România sâmbătă la 16.55. A fost sunat de polițiști în jurul orei 19.00. Olandezul a răspuns printr-un mesaj whatsapp că se află la volan și că mașina care apare în imagini a închiriat-o. Dar, a spus olandezul, nu are nicio legătură cu moartea fetiței.

Pe de altă parte, surse judiciare au precizat că se așteaptă emiterea unui mandat de arestare în lipsă de la procuror.

Totodată se așteaptă rezultatele testelor ADN de la Institutul Național de Criminalistică.

O confirmare oficială a faptului că suspectul si jurnalistul prezentat de site-ul din Dâmbovița sunt sau nu una și aceeași persoană va fi posibilă după schimbul de informații cu autoritățile din Olanda.

Între timp, Dâmbovița News a publicat o altă fotografie a presupusului criminal:


Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez bănuit că a omorât fetița de 11 ani din județul Dâmbovița, ridicate din locuința închiriată de acesta în București, au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Probele au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică, împreună cu cele găsite pe trupul fetiței și la locul unde aceasta a fost găsită.

Surse din cadrul Poliției au declarat că polițiștii au descins în Sectorul 2 al Capitalei, la apartamentul închiriat de cetățeanul olandez.

Aceleași surse au precizat că în funcție de rezultate ar putea fi emis mandat european de arestare.