Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima care a șocat România. Descoperirea macabră de sub coteț
Crima care a șocat România. Descoperirea macabră de sub coteț

Crima care a șocat România. Descoperirea macabră de sub coteț

Victima era dată dispărută de mai bine de două săptămâni. Principalul suspect a fost arestat pentru 30 de zile.

O crimă înfiorătoare a fost descoperită de polițiști în Războieni, județul Alba, după ce o femeie din Florești, Cluj, a dispărut fără urmă.

Femeia a fost găsită moartă în noaptea de 27 spre 28 februarie, într-un coteț ce aparține unui bărbat, C. A, din localitate Războieni, județul Alba. Ea era dată dispărută de mai bine de 2 săptămâni.

Aceasta a fost omorâtă cu multiple lovituri de topor în cap, cadavrul a fost înfășurat într-o pătură, legat cu sârmă și îngropat în cotețul pentru porci. C.A, bărbatul de 47 de ani din Războieni, Alba, în timpul audierilor a avut o atitudine oscilantă, dar într-un final a recunoscut fapta și a indicat locul unde a îngropat cadavrul femeii, potrivit jurnaliștilor de la alba24.ro.

Dispariția femeii a fost semnalată în data de 17 februarie, de către o prietenă și colegă de muncă, care a raportat la poliție, că aceasta nu a mai apărut la serviciu din data de 15 februarie.

În 18 februarie, polițiștii din Cluj au cerut ajutorul populației pentru a o găsi pe M. M. Claudia, în vârstă de 41 de ani, din comuna Florești, care a plecat de la domiciliu în data de 8 februarie și de atunci nu a mai putut fi contactată.

Două zile mai târziu, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în cauză dispariției s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

”În urma unei ample activități de investigare, anchetatorii au ajuns să îl identifice pe C.A. din Războieni,  persoană care în data de 08 februarie a exercitat violenţe fizice asupra victimei MMC, prin lovirea repetată a acesteia cu o secure în zona capului, faptă săvârşită la domiciliul inculpatului.    În aceste împrejurări, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuându-se în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Ulterior comiterii omorului, inculpatul  a înfăşurat victima într-o pătură, după care a legat-o cu sârmă şi a îngropat-o într-un coteţ pentru porci situat la 50 metri de locuinţa acestuia.  Pe fondul audierii sale de către organele de anchetă, inculpatul a manifestat iniţial o atitudine oscilantă, recunoscând într-un final fapta, indicând locul în care  a îngropat victima”, se arată într-un comunicat de presă, citat de alba24.ro.