Potrivit unui documentar recent intitulat „Sheeps Among Wolves, Volume II”, realizat de Dalton Thomas și produs de Frontier Alliance International Studios, cetățenii majorității musulmane din Iran trec în masă la creștinism, relatează Fox News.

„Ce ați zice dacă v-ași spune că Islamul este mort?” spune în film un lider iranian neindentificat al bisericii creștine. „Ce ați zice dacă v-aș spune că moscheile sunt goale în Iran?” Ce ați zice dacă v-aș spune că nimeni nu urmează regulile islamului în Iran? M-ați crede? Dar exact asta se întâmplă în interiorul Iranului. Dumnezeu se mișcă cu putere în Iran.”

Pastorul adaugă: „Ce ați zice dacă cel mai bun evanghelist în slujba lui Hristos a fost ayatollahul Khomeini? Ayatollahii au arătat adevărata față a islamului și poporul a descoperit că totul este o minciună… După 40 de ani de viață sub legea islamică avem cea mai mare catastrofă din cei 5000 de ani de istorie a Iranului”.

Regizorul Dalton Thomas numește mișcarea „trezirea iraniană”.

„Mișcarea creștină nu are proprietăți, nu are clădiri și este condusă cu precădere de femei.”

Având titlul inspirat din cuvintele Mântuitorului: „Iată, Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor, fiți dar înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”, documentarul afirmă că „iranienii musulmani realizează un exod tăcut dar masiv din islam, plecându-și genunchii lui Iisus Mesia, cu afecțiune față de poporul evreu”.

Noii creștini sunt conștienți de riscuri.

„Știm că dacă ne descoperă, primul lucru pe care ni-l vor face, ca femei, va fi să ne violeze, apoi să ne bată și în final să ne omoare”, spune o creștină în film. „Aceasta este hotărârea pe care am luat-o, să ne oferim trupurile ca jertfă. Deoarece am mereu în minte acest gând, că atunci când mă trezesc și când ies pe ușă s-ar putea să nu mă mai întorc.”

Unul dintre liderii bisericii creștine clandestine din Iran explică faptul că scopul lor nu este să înalțe bisericii, ci să facă noi discipoli, majoritatea acestora fiind femei.