Evenimentul Zilei > Economie > Credit Suisse își OBLIGĂ angajații să își ia LIBER vineri seara
Credit Suisse își OBLIGĂ angajații să își ia LIBER vineri seara

Credit Suisse își OBLIGĂ angajații să își ia LIBER vineri seara

Banca elvețiană Credit Suisse și-a informat angajații ca în ziua de vineri ar trebui să plece de la serviciu la ora 19.00 și să nu revină la lucru cel puțin până sâmbătă la prânz, exceptând cazurile când se derulează o mare tranzacție, potrivit Agerpres, crae citează Reuters.

Denumită „Protecting Friday Night”, inițiativa băncii elvețiene face parte dintr-un șir de măsuri adoptate de băncile de investiții pentru a-și modifica imaginea de angajatorii cu un program de lucru infernal și a opri fuga angajaților talentați spre alte domenii precum sectorul tehnologic sau private equity.

Astfel de instrucțiuni par ciudate angajaților care lucrează în alte domenii, pentru care un program redus de lucru în ziua de vineri este ceva normal. Însă pentru bancheri, în special pentru cei tineri, care deseori lucrează până sâmbăta dimineața sau întreg weekend-ul, inițiativa Credit Suisse este binevenită.

„Această inițiativă permite angajaților să poată să își facă planuri pentru a petrece timpul liber cu familia și prietenii și garantează că acest timp liber va fi respectat”, a declarat co-președintele diviziei de investment banking și piețe de capital de la Credit Suisse, Marisa Drew.

Credit Suisse nu este singura instituție financiară care încearcă să îmbunătățească programul angajaților fără ca acest lucru să însemne salarii și bonusuri mai mari. Personalul de la UBS pot să își ia liber („personal time”) cel puțin două ore pe săptămână, în timp ce JPMorgan și-a informat angajații de la divizia de investment banking că ar trebui să nu lucreze în weekend, exceptând cazurile în care lucrează la o tranzacție majoră.