Creatorii animaţiei "RObotzi" au realizat un episod anti-ACTA | VIDEO

Creatorii animaţiei "RObotzi" au realizat un episod anti-ACTA | VIDEO

Noul episod al "RObotzilor" a fost "întrerupt pentru că marile corporaţii nu îşi pot adapta conţinutul internetului", aşa cum spun creatorii site-ului. Ei explică în acest episod ce înseamnă ACTA şi ce consecinţe poate avea adoptarea actului.

Tratatul Comercial Împotriva Produselor Contrafăcute (ACTA) a declanşat, din momentul în care statele din Uniunea Europeană au ratificat tratatul, mai multe proteste, unele de amploare, în Europa. Actul, o încercare de a proteja proprietatea intelectuală în detrimentul libertăţii utilizatorilor de internet, este privit de mulţi ca un abuz de proporţii. Asta consideră şi echipa care a realizat serialul de animaţie "RObotzi". Ei au decis să dedice un episod acestei probleme, care nu vizează numai conţinutul internetului, ci toate produsele ce pot fi copiate după branduri consacrate. "În spatele intenţiilor pozitive se ascunde o nevoie disperată de a deţine controlul asupra fluxului de informaţie liberă de pe internet, care ar urma să fie îngrădit şi pedepsit prin diverse sancţiuni", spun cei de la Creative Monkeyz în filmuleţ. Ei mai menţionează şi că există deja legi care protejează drepturile de autor, dar explică şi cum dăunează acest act utilizatorului. "Internetul aşa cum îl ştim astăzi va dispărea pentru totdeauna", mai spun ei. Câteva sute de oameni au manifestat în Suedia împotriva ACTA, iar în Slovenia s-au strâns peste 2.000 de oameni. Polonia a decis deja să suspende ratificarea în urma protestelor de amploare.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/36232167?title=0&byline=0&portrait=0&color=f00000" frameborder="0" height="225" width="400"></iframe> RObotziSpActa from CreativeMonkeyz on Vimeo.

Ne puteți urmări și pe Google News