Deşi Curtea de Apel Bucureşti a decis ca echipa de fotbal Universitatea Craiova să fie reînscrisă în campionatul României, s-ar putea ca suporterii din Bănie să mai aibă de aşteptat până când îşi vor revedea formaţia favorită pe teren. Gruparea-fanion a Olteniei ar urma să ia startul în noul sezon din Liga a II-a, unde se afla în urmă cu un an, când FRF a dezafiliat-o, dar patronul Adrian Mititelu a precizat că nu se poate înscrie în acest moment în campionat.

"Ştiinţa" nu are în acest moment nici jucători, nici staff tehnic. Anul trecut, după ce FRF a decis dezafilierea "alb-albaştrilor", toţi fotbaliştii au fost declaraţi liberi de contracte şi s-au risipit în toate cele patru zări. Mititelu susţine că va mai aştepta un an pentru a înscrie Universitatea Craiova în campionat. Principala preocupare a patronului din Bănie în acest moment pare să obţină banii pentru jucătorii pe care i-a pierdut în urmă cu un an.

"Este puţin probabil să mai pot construi o echipă acum. Voi mai aştepta un an. Nu pot să fac o echipă pe genunchi, care să piardă trei meciuri la rând şi să-mi sară suporterii în cap. Păi, după trei eşecuri, suporterii o să-mi spună că mai bine nu făceam echipa", a spus Adrian Mititelu.

"Poate găsi oricând 50 de jucători în Craiova"

Alexandru Boc, vicepreşe­dintele LPF, a avertizat însă că gruparea din Bănie nu se va putea înscrie anul viitor tot în Liga a II-a! "Conform regulamentului, Universitatea Craiova nu-şi mai poate păstra locul în Liga a II-a dacă va refuza să participe în acest sezon. Dacă cei de acolo vor decide să înscrie echipa în campionat abia anul viitor, vor trebui să o facă la judeţ, în ultima ligă! Nu vor putea participa nici măcar în cel de-al treilea eşalon, vor trebui să o ia de jos. Nu înţeleg de ce Adrian Mititelu nu se înscrie acum în campionat, cred că o face doar din ambiţie. Poate găsi oricând 50 de jucători în Craiova pe care să-i legitimeze. Oltenia e recunoscută ca fiind un adevărat izvor de fotbalişti. În plus, sunt atâţia jucători liberi de contract pe care i-ar putea aduce la Universitatea", a declarat Alexandru Boc ieri, pentru EVZ.

"Adrian Mititelu vrea cu orice preţ să obţină despăgubiri pentru jucătorii pe care i-a pierdut anul trecut, dar asta nu se poate. Ce despăgubiri să obţină? Jucătorii au fost transferaţi la alte cluburi pe baza deciziilor luate de comisiile abilitate. Dar ştiţi cum e vorba aceea: nu e prost cine cere, ci acela care dă", ne-a mai spus "vicele" LPF.

Patronul Universităţii solicită suma de 50 de milioane de euro drept despăgubire pentru jucătorii pe care i-a pierdut acum un an, când FRF i-a dezafiliat echipa.

50 de milioane de euro

este suma solicitată de Adrian Mititelu ca despăgubire

"Mititelu n-are bani"

Gigi Becali, patronul Stelei, susţine că e dispus să-i dea înapoi pe jucătorii pe care i-a adus de la Universitatea Craiova: "Eu aş fi de acord să-i dăm jucătorii lui Mititelu. Dar asta nu-i convine, Mititelu n-are bani să plătească jucătorii. Poate să-i dea Olguţa Vasilescu (n.r. – primarul Craiovei)? Aia e olteancă focoasă, e fanatică, ţine cu Universitatea, dar de unde să dea bani? Nu poţi finanţa o echipă cu bani publici".
Citiţi şi:

  • Craiova, repusă în drepturi. Ce va face acum FRF?
  • Dragomir: "Mititelu a venit să-mi dea şpagă!"
  • Ion Ionescu: "E începutul sfârşitului abuzurilor"