Evenimentul Zilei > Actualitate > Cota de piaţă a vedetei Adi Mutu a luat-o la vale
Cota de piaţă a vedetei Adi Mutu a luat-o la vale

Cota de piaţă a vedetei Adi Mutu a luat-o la vale

Preţul fotbalistului român nu depăşeşte în prezent suma de cinci milioane de euro. În urmă cu doi ani, clubul AS Roma era dispus să plătească 18 milioane de euro pentru „Briliant”.

Suspendarea de nouă luni pe care fotbalistul român Adrian Mutu a încasat-o din partea Comitetului Olimpic Italian (CONI) în cazul „Sibutramina” începe să-şi arate efectele. Iar unul dintre acestea este scăderea cotei de piaţă a „Briliantului”.

Ediţia de ieri a cotidianului italian „La Nazione” a notat că preţul lui Adi Mutu nu depăşeşte, în prezent, suma de cinci milioane de euro, după ce, cu doi ani în urmă, acesta era aproape de patru ori mai mare.

În vara anului 2008, oficialii grupării AS Roma au oferit Fiorentinei 18 milioane de euro în schimbul lui Mutu, dar propunerea a fost refuzată de toscani deoarece antrenorul Cesare Prandelli n-a vrut în ruptul capului să se despartă de jucătorul român, care este preferatul său la echipă.

Toscanii vor să-i reducă salariul la jumătate

Pauza forţată pe care o va lua până la sfârşitul lunii octombrie ar putea afecta serios conturile lui Adrian Mutu. Cotidianul italian „Gazzetta dello Sport” a anunţat ieri că şefii Fiorentinei vor să-i înjumătăţească salariul „Briliantului” pe toată perioada suspendării.

„De-acum şi până pe 29 octombrie, când expiră suspendarea, clubul din Florenţa ar putea să-i micşoreze lui Mutu salariul cu 50 la sută. Această problemă, dar şi altele, vor fi stabilite la începutul lunii mai, după meciul pe care Fiorentina îl va juca împotriva celor de la AC Milan (n.r. – 1 mai). În acele zile, va avea loc o întâlnire între Pantaleo Corvino, Andrea Della Vale, Cognigni, Menucci şi antrenorul Cesare Prandelli, în care vor fi puse negru pe alb toate detaliile tehnice. Deci şi situaţia lui Mutu”, a scris publicaţia citată.

Mutu mai are contract cu Fiorentina până în 2012, iar salariul său anual este în prezent de 2,2 milioane de euro. Românul le-a spus apropiaţilor că doreşte să rămână la Florenţa, pentru că se simte dator faţă de clubul „viola”, dar „Gazzetta dello Sport” a menţionat că e foarte posibil ca şefii grupării toscane să-l vândă la vară pe Adi Mutu.

Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, a anunţat, de altfel, că va lua în considerare orice propunere care va sosi pe adresa clubului toscan pentru „Briliant”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: