„Costume de pe altă lume şi efecte pirotehnice la limită”

„Costume de pe altă lume şi efecte pirotehnice la limită”

Denisa Săndulescu, organizatorul festivalului Sonisphere, anunţă producţii de excepţie şi estimează că vor fi aproximativ 40.000 de spectatori în fiecare dintre cele trei zile ale festivalului, care va avea loc între 25-27 iunie, la Complexul Romexpo din Bucureşti.

Organizatorii unuia dintre cele mai importante dintre festivalurile care vor avea loc anul acesta în România - Sonisphere - au început pregătirile pentru eveniment şi anun ţă producţii impresionante, de sute de mii de euro, muzică bună şi distracţie.

Speculaţiile care au circulat recent în presa tabloidă sugerau că încheierea unei posibile relaţii amoroase între producătorul şi impresarul Marcel Avram şi Denisa Săndulescu, manager al firmei D&D East Entertainment (deţinută de Avram), ar putea periclita festivalul, însă organizatorii neagă toate zvonurile şi îi liniştesc pe fani.

„În ziarele de scandal au apărut multe lucruri care m-au lăsat fără cuvinte”, spune Denisa Săndulescu. Negând toate zvonurile apărute cu privire la o legătură mai mult decât profesională între ea şi Avram, Denisa vorbeşte într-un interviu acor dat EVZ despre megaspectacolul Sonisphere, care urmează să se desfăşoare între 25 şi 27 iunie, la Complexul Romexpo din Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trupele, încântate de venirea în România

Trupe ca Rammstein, Metallica, Megadeth, Manowar, Alice in Chains ori Mastodon vor ţine capetele de afiş ale festivalului, la care vor fi prezenţi câte 120.000 de spectatori pe zi. Cu show-uri ale căror producţii sunt, spune Denisa Săndulescu, impresionante, artişii invitaţi în ţara noastră s-au declarat „încân taţi de acest proiect şi de venirea în România”.

Sonisphere România va avea loc în aceeaşi perioadă cu Sonisphere Turcia, astfel încât trupele vor fi nevoite să facă o mică rocadă între cele două ţări.

EVZ: Ce ne poţi spune despre producţia primei ediţii a festivalului Sonisphere ... Denisa Săndulescu: Scena va fi una dintre cele mai mari scene folosite vreodată în România, iar echipa care va lucra la amplasarea ei va fi alcătuită din aproximativ 100 de persoane. În total, pentru Sonisphere, aşteptăm peste 20 camioane cu echipamente din partea trupelor străine.

Turneul Rammstein, „Liebe ist für alle da”, care promovează albumul cu acelaşi nume, a fost numit drept unul dintre cele mai grandioase spectacole puse în scenă de trupa germană... Show-ul Rammstein va fi incendiar, la propriu, folosind efecte pirotehnice la limita imposibilului şi costume „de pe altă lume”, totul în cadrul unei scenografii grandioase. Rammstein au redefinit noţiunea de show şi nu au de gând să se oprească aici. Turneul „Liebe ist für alle da” se anunţă a fi cel mai mare spectacol pus în scenă de trupă!

Rammstein, cel mai spectaculos show Show-urile Metallica şi Manowar? Cele două show-uri vor fi diferite de precedentele sus ţinute în România, Metallica având un nou material discografic, iar Manowar fiind în pregătire cu un nou album.

Care dintre toate aceste concerte se anunţă a fi cel mai spectaculos? Cu siguranţă Rammstein, însă nici restul trupelor nu se vor lăsa mai prejos în ceea ce priveşte calitatea show-ului şi a muzicii.

Cât costă producţia spectacolului formaţiei Rammstein? Din motive de confidenţialitate, nu pot acum să vă spun o cifră exactă, însă costurile de producţie pentru un asemenea spectacol urcă până la câteva sute de mii de dolari, pentru a se obţine rezultate impecabile şi a avea un show impresionant.

Am înţeles că pentru concertul din România al trupei Rammstein va fi acelaşi producător cu cel de la Belgrad... Artiştii de la Sonisphere vor sosi la Bucureşti cu echipa de producţie şi echipamentele folosite peste tot în turneu, deci nu se fac compromisuri pentru România, show-ul celor de la Rammstein urmând să fie la acelaşi nivel calitativ ca peste tot în lume.

Fiecare trupă va veni cu propria echipă de producţie? Artiştii vor veni cu propriile lor echipe şi vor fi asistaţi atât de o echipă de producţie din România, cât şi una din Germania, cu o vastă experienţă în organizarea festivalurilor.

Va exista o pauză între concerte? Cât va dura? Între trupele mai mici va exista o pauză de aproximativ 15 minute, iar înainte de concertele Metallica, Rammstein sau Manowar va exista o pauză de minimum 30 de minute.

Startul concertelor va fi dat undeva pe la ora 15.00. De regulă, aceste trupe obişnuiesc să cânte „mai pe întuneric”, ca să intre mai bine în atmosferă... Dorim să oferim spectatorilor şi fanilor posibilitatea de a avea un festival adevărat, cu divertisment, mâncare bună, bere rece şi, bineînţeles, artişti faimoşi, ca peste tot în lume. Ne dorim ca acest eveniment să fie cel mai amplu festival care a avut loc vreodată în România, drept urmare şi durata acestuia trebuie să fie pe măsură.

„Vreau ca spectatorii noştri să se bucure de muzică, soare, bere”

Anul trecut, la Bucureşti, chiar în timpul concertului Manowar, s-a ars un generator de sunet, iar trupa a trebuit să întrerupă spectacolul o perioadă... Asemenea situaţii se pot întâmpla oriunde, însă vom avea o întreagă armată care se va ocupa de producţie ca, în astfel de momente, să se poată lua imediat măsura cea mai potrivită şi cea mai rapidă pentru rezolvarea problemei. Vreau ca spectatorii noştri să nu se confrunte cu probleme şi să îi las să gândească pozitiv şi să se bucure de un festival plin doar de soare, muzică, bere şi atmosfera minunată.

Practic „cât de tare se vor auzi «regii metalului»” la Sonisphere, în Bucureşti? La un moment dat, trupa Manowar ajunsese cea mai zgomotoasă de pe planetă - cu 160 de decibeli în concert - limita suportabilă fiind 129 de decibeli. Cu siguranţă, nici de data aceasta „regii metalului” nu se vor lăsa mai prejos.

Foto: Arhiva EVZ Cum sunt împărţiţi timpii de concert? În principiu, headlinerii vor cânta în jur de două ore, iar restul trupelor aproximativ o oră şi 15 minute.

Cu care dintre trupe s-a negociat cel mai greu? Negocierile nu au fost foarte dificile, iar dealul a fost agreat destul de rapid. Toţi artiştii au fost foarte încântaţi de acest proiect şi de venirea în România.

Câţi oameni sunt aşteptaţi la Sonisphere? Estimăm o participare de aproximativ 40.000 de persoane pe zi.

Câte bilete au fost vândute până acum? Până în prezent s-au vândut aproximativ 10.000 de bilete.

Care dintre zilele de festival are cele mai multe tichete vândute? Cea mai bine vândută zi fiind cea de-a doua. Prima categorie epuizată este cea a biletelor Golden Circle (adică în faţa scenei) pentru a doua zi a festivalului, în care vor concerta Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax şi Heaven and Hell. În plus, pentru a satisface toate dorinţele şi gusturile, au fost puse în vânzare şi bilete la categoria VIP pentru întreg festivalul. Acestea sunt disponibile începând de marţi, în reţeaua Eventim.ro.

Pentru că Sonisphere România coincide cu Sonisphere Turcia, am înţeles că Marcel Avram şi-a cumpărat un avion, ca să se deplaseze... Din câte ştiu eu, nu este adevărat.

„În principiu, headlinerii vor cânta în jur de două ore, iar restul trupelor aproximativ o oră şi 15 minute.”, DENISA SĂNDULESCU, managerul firmei D&D East Entertainment