Evenimentul Zilei > Actualitate > Costi Iacov: „Sandu şi Dragomir sunt doi găinari care s-au întins prea mult”
Costi Iacov: „Sandu şi Dragomir sunt doi găinari care s-au întins prea mult”

Costi Iacov: „Sandu şi Dragomir sunt doi găinari care s-au întins prea mult”

Fostul candidat la preşedinţia FRF crede că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir ar putea fi arestaţi în cazurile de corupţie şi de abuz în serviciu în care sunt cercetaţi.

Dumitru Dragomir este copleşit de problemele pe care le are cu dosarele în care este cercetat. Scaunul preşedintelui LPF se clatină mai tare ca niciodată, deşi el afirmă cu nu va părăsi postul de conducere decât mort!
"Corleone" este urmărit pentru abuz în serviciu în cazul dezafilierii formaţiei Universitatea Craiova. Lui i s-au adus la cunoştinţă învinuirile.

În plus, conform unui proces verbal întocmit de Lucian Papici, procuror- şef al DNA, Mitică va fi cercetat pentru că i-ar fi solicitat şpagă lui Marian Iancu, patronul echipei Poli Timişoara.
"Este posibil să fie arestaţi"
Dragomir mai are probleme şi cu dosarul în care este acuzat că a cumpărat terenul pe care este construit sediul LPF la un preţ de patru ori mai mare. În acest caz, conducătorul fotbalului românesc a fost achitat, dar procurorii au făcut recurs.
Mitică este copleşit de astfel de probleme, situaţie valabilă şi pentru Mircea Sandu, omologul său de la FRF. Deşi întreaga opinie publică şi mulţi oameni de fotbal aşteptau din partea celor doi conducători demisia de onoare, gestul nu a venit.
Mai mult, Sandu şi Dragomir au avut un discurs asemănător dictatorilor. Ei au spus de câte ori au avut ocazia că nu vor părăsi posturile pe care le ocupă.

Supranumit "cârtiţa celor de la DNA", Costi Iacov, fost preşedinte al echipei FC Naţional şi unul dintre cei mai aprigi contestatari ai "Naşului" şi ai lui "Corleone", ne-a declarat că cei doi au mari şanse să fie arestaţi.
"Din păcate pentru Sandu şi Dragomir, problemele astea nu se vor termina aşa simplu. Cred că lucrurile sunt foarte serioase. Ei sunt doi găinari care s-au întins prea mult şi au făcut multe abuzuri. Este posibil ca Sandu şi Dragomir să fie arestaţi. Atunci se va termina cu ei. Pozează în nevinovaţi. Mai au să se ducă la Taraf TV, ca să îşi strige nevinovăţia. În mod normal, ar fi trebuit să plece de mult timp din posturile de conducere", ne-a spus Iacov.
Iacov se întreabă ce se va întâmpla în cazul în care cei doi conducători vor dispărea din peisaj: "Ce va urma atunci? Cine le va lua locul? Tot cineva care a avut probleme cu legea? Cineva care a fentat plata de dări către stat? (n.r. – Gică Popescu)".
BIOGRAFIE
"Corleone" a plecat doar arestat
De-a lungul carierei de conducător, Dumitru Dragomir a părăsit postul doar în situaţii extreme. De la echipa Chimia Râmnicu-Vâlcea a fost îndepărtat după ce a fost arestat pentru practicarea jocurilor de noroc. "A fost o înscenare", a declarat Mitică.

În timpul Revoluţiei din 1989, Dragomir a fost arestat pentru că nu s-a supus ordinelor venite de la superiori. El era conducătorul Victoriei, echipa Securităţii. După un meci jucat în Cipru, "Corleone" a plecat cu echipa în Egipt. "M-au achitat toate instanţele militare atunci", susţine Mitică.
INFLUENŢĂ
Mircea Sandu intermedia afaceri la Târgu-Mureş
Mircea Sandu este implicat şi într-o speţă în care procuroii DNA spun că "Naşu’" a purtat mai multe convorbiri telefonice cu Claudiu Maior, viceprimarul oraşului Târgu-Mureş şi persoană influentă la formaţia din localitate.
"Boss"-ul de la federaţie l-a ajutat pe Eusebiu Silaghi, reprezentant Mic.ro Retail, companie deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, "să ajungă" la Claudiu Maior. Scopul era acela de a negocia deschiderea unui magazin Mic.ro la Târgu-Mureş.
"În urmă cu aproximativ două luni am iniţiat demersuri pentru a încheia un contract de publicitate cu compania Mic.ro Retail, respectiv cu domnul director Dan Ionescu, având o singură întâlnire cu acesta. FRF ar fi promovat imaginea companiei respective, iar compania ar fi plătit o sumă negociabilă FRF, în contrapartidă. Procedurile sunt identice cu cele în care avem semnate cu multinaţionale ca Ursus, Coca- Cola", a fost declaraţia dată de Mircea Sandu, la sediul DNA, pe 7 iulie 2011.
PĂRERI
"În mod normal, ar fi trebuit să plece de mult timp."
COSTI IACOV, fost candidat la preşedinţia FRF

"De ce să demisionez? Nu sunt vinovat cu nimic!"
MIRCEA SANDU, preşedinte FRF

"Nu plec nici de-al dracului de la ligă! Nu plec nici mort! Am făcut lucruri bune aici!"
DUMITRU DRAGOMIR,  preşedintele LPF

Citiţi şi:

  • Fotbal, şpagă şi sânge. Urmează cătuşele
  • Uluitor: Dragomir i-a cerut şpagă lui Iancu pentru licenţa Timişoarei
  • Mircea Sandu ţine cu dinţii de scaun: "Nu demisionez"