Echipa FC Timişoara îşi continuă seria de succese cu Cosmin Contra pe banca tehnică. Bănăţenii i-au învins sâmbătă, în deplasare, cu scorul 3-2 pe cei de la FCM Târgu-Mureş, iar "Guriţă" a ajuns la cea de-a patra victorie din tot atâtea meciuri pe care lea bifat până acum ca antrenor al "violeţilor".

Conduse de pe bancă de Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul din sezonul trecut al timişorenilor, gazdele au avut în două rânduri avantaj pe tabelă. Bănăţenii au revenit însă de fiecare dată, prin golurile lui Zicu şi Chiacu, iar, cu nouă minute înainte de final, acelaşi Zicu le-a dat târg-mureşenilor lovitura de graţie şi şi-a urcat echipa pe primul loc, pentru 24 de ore.

"N-are viteză, dar dă goluri"

Se poate spune că Ianis Zicu a renăscut la Timişoara, după ce în sezonul trecut, la Dinamo, devenise "oaia neagră" a echipei.

Cosmin Contra, antrenorul "violeţilor", nu crede însă că are un merit special în revenirea "machedonului". "Nu i-am făcut nimic deosebit lui Zicu. Cred că forma lui bună se datorează faptului că s-a acomodat foarte repede în grupul nostru. Ianis a avut un an mai greu la Dinamo, iar aici a fost foarte bine primit de băieţi şi i-a revenit încrederea în forţele lui", a declarat "Guriţă", ieri, pentru EVZ.

Cosmin Contra a ţinut să-şi apere jucătorul de criticile care i s-au adus după prestaţia pe care a avut-o în prima repriză a meciului pierdut de naţionala României (scor 0-2) la Paris, cu Franţa. "Am văzut că unii tot spun că Ianis e un jucător lent… N-are viteză, dar dă goluri. Mulţi l-au criticat după meciul cu Franţa, dar, din punctul meu de vedere, el a făcut un joc foarte bun, iar selecţionerul ar fi trebuit să-l apere. La Paris, Zicu nu şi-a putut pune în evidenţă calităţile din cauză că echipa n-a avut posesie, dar rămân la părerea că şi-a îndeplinit foarte bine sarcinile", ne-a mai spus antrenorul "violeţilor".

Pe de altă parte, în ciuda rezultatelor bune obţinute până acum, Contra susţine că nu se gândeşte încă la titlu.

"Ianis n-are viteză, dar dă goluri. Din punctul meu de vedere, el a făcut un joc foarte bun cu Franţa."
COSMIN CONTRA, antrenorul echipei FC Timişoara

PE VAL

"Guriţă" şi-a învins fostul antrenor

În partida de la Târgu-Mureş, Cosmin Contra s-a duelat cu Ioan Ovidiu Sabău, cel care i-a fost antrenor la FC Timişoara în sezonul trecut.

"Am vorbit cu Neluţu după meci. M-a felicitat şi mi-a urat succes în continuare. Chiar dacă m-am duelat cu fostul meu antrenor, nu am privit această partidă ca pe una specială pentru mine. M-au interesat doar cele trei puncte, atât", ne-a precizat tehnicianul bănăţenilor.