Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Pitești au documentat activitatea infracțională a trei tineri, în cadrul unui dosar de trafic de minori și șantaj. Victimă, e o adolescentă de 16 ani.

Miercuri dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 4 percheziții domiciliare, dintre care una în Câmpulung, două în comuna Mihăești și una în Schitu-Golești la locuințele persoanelor în cauză.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, un laptop, precum și alte obiecte cu valoare probatorie. Din cercetări a rezultat că, în perioada iunie 2019 – februarie 2020, un tânăr, de 20 de ani, din Câmpulung, ar fi constrâns o minoră, de 16 ani, să practice prostituția”, transmite Poliția Pitești.

Coșmarul minorei nu s-a încheiat așa. Între timp, doi amici ai ”iubitului”, doi tineri, de 21 și 22 de ani, ambii din Mihăești, au intrat pe fir și au început să o șantajeze pe fată, cei doi amenințând cu postarea în mediul on-line a unor filmări cu conținut sexual explicit.

”Persoanele în cauză au fost conduse la audieri, față de cei 3 tineri fiind dispusă măsura reținerii”, au mai comunicat polițiștii. Aceștia au beneficiat de sprijinul jandarmilor pe durata acțiunii. Joi, cei trei vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru faptele lor. Ei sunt acuzați de trafic de minori și șantaj.