Organizatorii galei de box „Invincibilii“, programată sâmbătă seară la Sala Polivalentă din Bucureşti şi care va fi transmisă în direct la Pro TV, au reuşit să-l convingă pe celebrul pugilist canadian Arturo Gatti să participe la show, în calitate de invitat.

Pe lângă evenimentul principal al galei, meciul pentru titlul interimar WBC la categoria semigrea dintre Adrian Diaconu şi Chris Henry, „Fulgerul“, aşa cum este poreclit Gatti, va avea ocazia să-l revadă pe fostul său adversar Leonard Doroftei.

„Moşul“ a fost învins de canadian pe 24 iulie 2004, la Atlantic City, într-un meci pentru titlul mondial WBC, categoria superuşoară, după care şi-a anunţat retragerea din boxul profesionist. Ploieşteanul spune că va răspunde şi el prezent sâmbătă la „Polivalentă“, când, în afara lui Arturo Gatti, va mai avea ocazia să-şi revadă un fost mare rival, Raul Horacio Balbi, cel care se va bate cu Ion Dan Ionuţ.

„Îl vom vedea pe Gatti la podea“

Leonard Doroftei a aflat de la „Evenimentul zilei“ despre sosirea lui Gatti la Bucureşti. „Un mare campion“, şi-a caracterizat ploieşteanul „coşmarul“. „Voi sta sâmbătă sub acelaşi acoperiş cu doi dintre foştii mei adversari, Gatti şi Balbi. Nu pot decât să mă bucur“, a mai spus Doroftei, care s-a interesat de condiţia fizică a lui Balbi.

„Are experienţă, asta o ştie toată lumea, ceea ce va conta în lupta cu Ion Ionuţ. Am însă încredere în Jo Jo Dan şi sunt sigur că-l vom vedea pe Balbi la podea sâmbătă seară“, crede fostul campion mondial.

Trilogia cu Micky Ward

Arturo Gatti, care astăzi împlineşte 36 de ani, este considerat unul dintre cei mai spectaculoşi pugilişti din istorie. Trilogia sa cu Micky Ward, anterioară luptei cu Doroftei, a fost catalogată drept cea mai tare din istoria boxului. Gatti a ieşit învingător în două dintre ele.

Floyd Mayweather, în 2005, şi Carlos Baldomir, acum doi ani, l-au ademenit în ring pe Gatti, pentru a se lupta cu ei pentru titlul WBC la categoria 66,7 kilograme. În ambele partide, „Fulgerul“ a ieşit „pe scut“, dar în aplauzele publicului.

Debutează Dinu

Sâmbătă îşi va face debutul la profesionişti şi „greul“ Bogdan Dinu. Suspendat pe viaţă din boxul amator, pugilistul s-a hotărât să treacă la profesionişti pentru a-şi continua cariera. Alături de alţi doi colegi de lot naţional, Ronald Gavril şi Iulian Stan, Dinu a fost prins la furat în timpul Campionatelor Mondiale de amatori de la Chicago, desfăşurate anul trecut.

Dinu se va bate sâmbătă cu Stephane Tessier, un canadian de 35 de ani, care are în palmares 3 victorii şi 15 înfrângeri. De azi, organizatorii galei „Invincibilii“ vor pune în vânzare şi cele mai ieftine bilete, de 10 şi de 30 de lei, care pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale Sălii Polivalente şi ale Stadionului Steaua.