Cornel Dinu a refuzat o leafă de 10.000 € pe lună

Cornel Dinu a refuzat o leafă de 10.000 € pe lună

Dinamo traversează o criză la toate nivelurile: bancă tehnică, conducere, echipă. Procuroru’ nu s-a lăsat convins nici de triplarea salariului.

Victoria din campionat cu Poli Iaşi, scor 2-1, n-a rezolvat problemele care macină de câteva luni echipa de fotbal Dinamo. Jocul lent şi fără de idei, neînţelegerile din vestiar, precum şi lipsa de autoritate a antrenorului Gigi Mulţescu au transformat echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare într-un butoi cu pulbere.

Pentru formaţia care încă deţine titlul în Liga I, singurul obiectiv rămas este să termine sezonul cât mai demn cu putinţă, de preferat pe o poziţie care să asigure participarea în cupele europene. Eliminaţi din Cupa României, „roş-albilor“ le-a rămas doar campionatul, unde, în ciuda tuturor eforturilor din retur, n-au reuşit să se ridice mai sus de locul cinci. Administrator cu 3.000 de euro Criza de la Dinamo s-a reflectat cel mai fidel în schimbul halucinant de antrenori. Sezonul a fost început de Mircea Rednic, căruia i-au urmat Walter Zenga, Cornel Ţălnar şi Gigi Mulţescu. La rândul lor, conducătorii dinamovişti sar ca arşi când sunt făcuţi răspunzători de criza fără precedent pe care o traversează Dinamo la nivelul băncii tehnice.

Acţionarii se apără acuzând. „N-a vrut nimeni să preia echipa în această iarnă. Cornel Dinu s-a dat primul «lovit», deşi i-am propus un contract de antrenor principal cu un salariu de 10.000 de euro pe lună. A preferat să stea la Dinamo pe un salariu de 3.000 de euro, ca administrator-delegat, dar fără mari bătăi de cap. Dinu ne-a refuzat de trei ori“, ne-a dezvăluit un şef, care exprimă astfel exact starea în care se află Dinamo: un club de care antrenorii fug ca dracu’ de tămâie, de teama unor eşecuri profesionale. Banii lui Gigi au băgat dihonia Cum a ajuns Dinamo dintr-o echipă care domina cu stil campionatul, în stagiunea trecută, o formaţie jalnică? Criza a fost declanşată la meciul cu cântec Dinamo - CFR, din finalul sezonului anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci, banii lui Gigi Becali au deteriorat iremediabil atmosfera şi au declanşat caruselul schimbărilor de tehnicieni. A plecat Mircea Rednic, dar echipa nu şi-a regăsit liniştea nici cu Walter Zenga.

Instabilitatea şi lipsa de perspectivă a clubului i-au pus în gardă pe alţi antrenori. Ioan Ovidiu Sabău şi Răzvan Lucescu au refuzat fără să stea pe gânduri propunerea de a intra în „malaxorul de antrenori“ de la Dinamo. Surpriza a venit însă de la Cornel Dinu. Altădată dispus la orice efort pentru a lua loc pe banca tehnică a „câinilor“, Procuroru’ i-a refuzat în repetate rânduri pe acţionarii decişi, din lipsă de alte soluţii, să-l responsabilizeze pe fostul internaţional. Conform informaţ iilor din club, în stagiul din Cipru, Dinu a fost ademenit cu un salariu de 120.000 de euro pe an să preia comanda la echipă. Se caută un alt antrenor Operaţiunea „Se caută un antrenor“ a continuat la Dinamo şi după înscăunarea lui Gigi Mulţescu şi nu s-a încheiat nici până în prezent. Deşi are contract până la mijlocul anului 2009, „Turcul“ nu va fi păstrat decât până la finalul actualului sezon. Din vară se aşteaptă sosirea lui Mircea Lucescu. Imediat după numirea lui Zenga, EVZ titra: „L-au pus pe Zenga, visează la Mircea Lucescu“.

Marea dorinţă a dinamoviştilor, readucerea lui Mircea Lucescu, va fi greu de realizat în viitorul apropiat. Nebunia din „Groapă“ l-a pus în gardă chiar şi pe „Il Luce“. Deşi este învăţat cu situaţiile dificile, „magul“ ezită să se întoarcă din mai multe motive. Unul dintre ele, extrem de important, este acela că în Şoseaua Ştefan cel Mare ar trebui să dea ochii, zi de zi, cu marele său rival: Cornel Dinu.

Dinamo mizează totuşi pe prietenia existentă între Nicolae Badea şi Mircea Lucescu. Cei doi se cunosc de peste 30 de ani, fiind foşti colegi de facultate. Reputatul tehnician le-a pus condiţii dure şefilor dinamovişti, obişnuiţi să investească doar banii de buzunar în dezvoltarea clubului şi în întărirea echipei. „Trebuie să băgaţi masiv bani în echipă, dacă vreţi să vă duc în Liga Campionilor. O echipă competitivă pe plan internaţional nu se construieşte fără brazilieni de valoare“, le-a pus în vedere Lucescu celor care dau bani cu ţârâita la Dinamo. LUPTA PENTRU PUTERE Nicolae Badea, decis să nu-l ierte pe Neţoiu Între conducătorii de la Dinamo s-a infiltrat adânc o stare de tensiune. Deranjat de faptul că reîntoarcerea sa în rândul acţionarilor nu este acceptată de Nicolae Badea, Gigi Neţoiu a declanşat un atac fără precedent la adresa preşedintelui Consiliului Director. „Badea a luat milionul de euro de la Gigi Becali“, a aruncat „bomba“ fostul ofiţer de Securitate, care l-a făcut răspunzător direct pentru criza echipei pe numărul unu din club. Adunaţi luni seară într-o şedinţă extraordinară, ceilalţi acţionari l-au rugat pe Nicolae Badea să accepte revenirea, din vară, a lui Gigi Neţoiu. Răspunsul lui Badea a fost vehement, cu atât mai mult cu cât personajul central în „gaşca“ lui Neţoiu este Ioan Becali. „Neţoiu a premeditat atacul. Dacă la vară va exista vreun acţionar dornic să-şi vândă acţiunile, atunci eu voi fi cel care le va cumpăra, folosindu-mi dreptul de preempţiune, numai să nu le cumpere Neţoiu“, şi-a jurat Badea, hotărât să nu-i ierte „Comandantului“ afrontul. Mai mult decât atât, Badea vrea să meargă până la capăt cu procesul intentat fostului său colaborator.