Evenimentul Zilei > International > Corlăţean, despre situaţia din Ucraina: Violenţele trebuie să înceteze de îndată
Corlăţean, despre situaţia din Ucraina: Violenţele trebuie să înceteze de îndată

Corlăţean, despre situaţia din Ucraina: Violenţele trebuie să înceteze de îndată

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la escaladarea conflictelor din Ucraina, în urma cărora circa 16 persoane și-au pierdut viața.

"Urmărim cu profundă preocupare evoluţia evenimentelor de la Kiev şi condamnăm ferm toate manifestările de violenţă, fără deosebire. Violenţele trebuie să înceteze de îndată. Dialogul este şi rămâne singura cale de soluţionare a actualei crize din ţara vecină", se arată într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În opinia ministrului român, reluarea violenţelor reprezintă un mare pas înapoi.

"Dacă semnele de flexibilizare din ultima perioadă, atât din partea autorităţilor, cât şi a opoziţiei, au creat anumite aşteptări pozitive, reluarea violenţelor astăzi, 18 februarie 2014 (ieri, n.r.), soldate din păcate cu pierdere de vieţi omeneşti, reprezintă un mare pas înapoi. Credem cu tărie că trebuie evitate astfel de situaţii care nu fac decât să genereze escaladare şi intransigenţă. Credem, totodată, că părţile trebuie să recurgă la calm şi discernământ", se mai arată în documentul citat.

Pentru soluţionarea crizei, MAE recomandă ca opoziţia şi puterea de la Kiev să se aşeze la masa negocierilor.

"În aceste momente de maximă tensiune, când există din nou victime în rândul cetăţenilor din Ucraina, trebuie, mai mult decât oricând, conştientizat că numai dialogul poate conduce la soluţionarea crizei. Poziţia noastră, care este şi a Uniunii Europene, rămâne neschimbată. Unica metodă de soluţionare a crizei, de reconciliere între putere, opoziţie şi protestatari este dialogul", se mai precizează în documentul remis de MAE.

Trupele antirevoltă au lansat un nou asalt asupra Pieţei Independenţei. Forţele de ordine au folosit grenade lacrimogene, iar corturile manifestanţilor din Piaţa Maidan au luat foc unul după altul. Potrivit agenţiilor de presă străine, 16 oameni au fost ucişi.

CITIȚI ȘI:

  • VIOLENȚE ÎN UCRAINA. 16 persoane au MURIT în confruntările de la Kiev. Prima REACŢIE a lui Ianukovici după noile proteste| VIDEO
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: