Corcodușe pentru iarnă. Sunt perfecte alături de o friptură sau un aperitiv. Două rețete simple

Corcodușe pentru iarnă. Sunt perfecte alături de o friptură sau un aperitiv. Două rețete simple Sursa foto: Cristina Dini | Dreamstime.com

În piețele din România au apărut corcodușele. Chiar dacă prețul este unul extrem de mare, aceste fructe sunt beneficie pentru organism. În această perioadă se găsesc în stare proaspătă, însă le putem păstra și pentru iarnă, sub formă de murături. Sunt perfecte alături de friptură, cartofi prăjiți sau diverse aperitive. Rețeta de corcodușe murate și cea de marinate.

Corcodușele pot fi păstrate și pentru iarnă însă, dacă vreți să faceți asta, trebuie să le alegeți pe cele mai puțin coapte, când sunt tari și acrișoare. Fructele pot fi puse în oțet sau pot fi marinate. Merg excelent alături de o friptură, cartofi prăjiți sau alte preparate care se servesc cu murături.

Rețeta de corcodușe murate

Ingrediente pentru un borcan:

  • 750 de grame de corcodușe,
  • 250 de ml de oțet,
  • 2-3 lingurițe rase de boabe de coriandru,
  • 2-3 boabe de piper negru,
  • câteva crenguțe de cimbru,
  • 50 de grame de zahăr (două linguri),
  • 25 de grame de sare (o lingură).

Modul de preparare este unul extrem de simplu. Se spală fructele, se curăță de codițe și frunze și se lasă la uscat. Într-o cratiță, puneți la fiert 500 ml de apă, împreună cu oțetul, zahărul, sarea și condimentele. Câteva crenguțe de cimbru pot fi puse și proaspete, direct în borcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amestecul se lasă pe aragaz până dă un clocot, apoi puneți oala deoparte și lăsați să se răcească câteva minute. Puneți corcodușele în borcan, iar apoi turnați zeama peste ele. Puneți capacul și după câteva ore așezați borcanul în cămară. În aproximativ o lună, ele sunt numai bune pentru consum, potrivit savoriurbane.com.

Corcodușe marinate

Dacă la rețeta anterioară bucătarii recomandă fructele crude, pentru a le marina trebuie să fie coapte, însă nu foarte moi.

Ingrediente:

  • un kilogram de corcodușe,
  • 200 de ml de oțet, 800 de ml de apă,
  • 150 de grame de zahăr, o rădăcină de hrean,
  • o căpățână de usturoi,
  • o lingură de boabe de muștar,
  • o foaie de dafin,
  • un ardei iute (dacă preferați să fie picante),
  • o lingură de sare grunjoasă neiodată.

Mod de preparare:

1. Sterilizați borcanele, iar după ce s-au răcit așezați pe fundul lor bucățile de hrean. Se așează corcodușele astfel încât să nu fie mult spațiu între ele, dar aveți grijă să nu le turtiți. Printre ele punem usturoiul și ardeiul iute tăiat mărunt.

2. Într-o cratiță puneți la fiert apă, oțet, sare, zahăr și foaia de dafin. Se amestecă continuu până când dă în clocot câteva minute. Amestecul se lasă la răcit, iar apoi se toarnă peste corcodușe. La final se presară boabele de muștar. Corcodușele marinate pot fi servite după aproximativ o lună, potrivit prajituricisialtele.ro.