Evenimentul Zilei > Actualitate > Coppola lauda Romania
Coppola lauda Romania

Coppola lauda Romania

Cineastul american Francis Ford Coppola isi povesteste (intr-un interviu acordat AFP) experienta din Romania, unde a filmat cel mai recent proiect al sau "Tinerete fara tinerete", dupa romanul lui Mircea Eliade.

Bazata pe o nuvela a scriitorului roman Mircea Eliade, filosof si istoric al religiilor, actiunea noul film al lui Coppola se petrece la Bucuresti si la Piatra Neamt. "Era, deci, evident ca trebuia sa filmez aici", a spus Coppola.

Coppola a declarat ca s-a atasat de locuri si de oameni si lauda profesionistii autohtoni.

"Calitatile lor (ale romanilor – n.r.) profesionale si comportamentul lor au fost excelente", a explicat regizorul american.

Printre actorii ce au fost distribuiti in acest film se numara si Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Bruno Granz si Matt Damon, ce spun povestea unui profesor a carui viata se schimba radical dupa ce este lovit de traznet, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In timpul filmarilor, echipa a incercat sa inteleaga cat mai mult din cultura romana pentru a o putea folosi in pelicula.

"Romania se bucura de o mostenire culturala bogata, in toate domeniile artistice, mai ales in poezie, literatura, teatru si muzica", a spus Coppola.

Si prima intalnire a cineastului cu presedintele Basescu a "pornit cu dreptul", iar relatiile dintre cei doi sunt "calduroase si relaxate", a spus pentru AFP Doina Dragnea, directorul de productie al lui Coppola, care a participat la intalnirea dintre seful statului si celebrul regizor american.

In prezent, regizorul lucreaza la scenariul urmatorului sau film, inspirat din propria viata. In film va povesti momentul in care tatal sau l-a trimis la Scoala Militara, dar si cum a fugit la New York cu doar 200 de dolari, pe care ii primise cand si-a vandut uniforma.

Francis Ford Coppola s-a nascut in 1939 la Detroit, dar a crescut la New York si a absolvit Hofstra University si UCLA.

Primul sau film a fost "Dementia 13", la care a lucrat ca regizor si scenarist. Coppola a produs, in 1973, cel de-al doilea film regizat de George Lucas, "American Graffiti".

Pelicula a primit cinci nominalizari la Oscar. In 1971, pelicula "Nasul" a devenit unul dintre cele mai importante filme din industria cinematografica si i-a adus lui Coppola un premiu Oscar pentru scenariu. Filmul a castigat un Oscar si pentru imagine si o nominalizare pentru regie.

Pana in prezent, Coppola a produs aproape 70 de filme, a regizat peste 30 de productii si a scris scenariul la mai mult de 20 de pelicule.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: