George Copos a lansat o ipoteză halucinantă după înfrângerea suferită de Rapid sâmbătă, pe teren propriu, în faţa rivalei de moarte Dinamo. Finanţatorul giuleş tean susţine că jucătorii „alb-vişinii“ s-au lăsat bătuţi în acest meci pentru ca „roş-albii“ să fie obligaţi să joace „la rupere“ contra Stelei, etapa viitoare.

„Am vrut să demonstrăm că Dinamo are valoare“, ne-a declarat ieri George Copos. „Dacă Dinamo pierde în etapa care urmează, cu Steaua, înseamnă că nu are onoare. Dar eu cred că Dinamo e o echipă foarte bună. A demonstrat-o în jocul contra noastră şi poate învinge Steaua“, a adăugat Copos, rezumând rolul Rapidului în meciul de sâmbătă seară la acela de sparring-partner pentru „câini“.

Deşi, până nu demult, o înfrângere contra lui Dinamo era foarte dureroasă pentru fostul vicepremier, omul numărul doi de la Rapid s-a arătat acum indiferent: „Meciul cu Dinamo nu ne-a interesat. Fotbaliştii n-au vrut să joace şi nu vreau să-i judec pentru asta“.

„Steaua a câştigat numai cu făcături“

Cu două etape înainte de finalul campionatului, Steaua pare tot mai sigură de locul întâi, ultima etapă readucând echipei din Ghencea poziţia de lider. George Copos nu poate să accepte acest lucru şi încă îşi doreşte ca acest sezon de campionat să se termine cu CFR Cluj în frunte.

„Nu sunt deloc sigur că echipa lui Gigi Becali şi-a asigurat locul de campioană. Vor mai fi surprize, îmi doresc asta. Steaua a câştigat anul acesta numai cu făcături. Nu merită să fie campioană“, a răbufnit George Copos ieri, în a doua zi de Paşte.

Pentru Rapid, singura motivaţie din acest final de campionat o reprezintă clasarea pe podium. „Obiectivul nostru în ultimele meciuri este să terminăm pe locul trei. Şi veţi vedea că aşa va fi“, a promis Copos, într-o manieră care aminteşte de stilul rivalului Gigi Becali. În momentul de faţă, Dinamo s-a apropiat la 3 puncte de Rapid, ocupanta locului 3 în ierarhia Ligii I.

GHINION

Giuleştiul nu le mai prieşte „feroviarilor“

Rapid a pierdut toate derby-urile disputate „acasă“ în acest sezon: 1-2 cu CFR Cluj, 0-3 cu Steaua la masa verde şi 1-2 cu Dinamo. Pe lângă acestea, giuleştenii au mai înregistrat înfrângeri pe stadionul „Valentin Stănescu“ în actuala stagiune cu „U“ Cluj (1-2) şi cu Poli Timişoara (0-1). Ei au câştigat pe teren propriu 27 de puncte, având un procentaj de 60%. În sezonul trecut, Rapid a terminat pe locul 4, dar a pierdut de numai două ori pe teren propriu, şi atunci tot în derbyuri: 2-3 cu Steaua şi 1-4 cu Dinamo. Formaţia din Grant mai are de disputat un singur meci „acasă“ în această ediţie de campionat: cel de vineri, cu UTA, echipă deja retrogradată în Liga a II-a.

LIGA I

RAPID – DINAMO . . . . . . . . . . . 1-2
Marcatori: Boya (51)/ Fl. Bratu (14 şi 41)

RAPID: Coman 6 – Săpunaru 5, Maftei 5, M. Constantin 5, Bozovic 6 – Herea 5, Grigore 6, Lazăr 6 (46, E. Dică 5), Cesinha 6 – Boya 6, Despotovic 5 (65, Joao Paolo 5). Antrenor: Marian Rada

DINAMO: Lobonţ 6 – Blay 5, Moţi 6, Izvoranu 6, Pulhac 6 – Ad. Cristea 6, Ropotan 6, Vranjkovic 5 (75, Torje 6 ), C. Munteanu 5 – Fl. Bratu 7 (75, Păun 6), Miranda 5 (90Σ2, L. Goian). Antrenor: Cornel Ţălnar

Stadion: „Valentin Stănescu“; Spectatori: 5.000; Arbitri: A. Bogaciu 6 – N. Marodin 6, Ad. Vidan 6