Copiii unui primar din județul Cluj se poartă că niște VĂTAFI cu sătenii. Cei care nu vor să muncească pentru ei sunt luați la pumni

Copiii unui primar din județul Cluj se poartă că niște VĂTAFI cu sătenii. Cei care nu vor să muncească pentru ei sunt luați la pumni

Copii primarului din Căpușul Mare din județul Cluj se poartă ca niște vătafi pe moșia comunală și îi i-au la pumni pe toți cei care nu vor să muncească pentru ei.

Gelu și Bogdan Iancu, doi tineri, fii primarului Gheorghe Iancu din Căpușu Mare, unul de 21 și altul de 19 ani, au pornit o adevărată revoluție împotriva unor tineri, unii dintre ei de etnie rromă, care nu vroiau să lucreze pentru ferma lor.

Primarul comunei Căpușu Mare este Gheorghe Iancu este fermier la origini. De când a fost ales primar a cedat fermele de oi, celor doi copii ai săi, Gelu și Bogdan. ”Toată lumea știe că saivanele sunt ale primarului Iancu. Are acum și 1.800 de oi. Vine cu mașina primăriei să inspecteze ce fac ciobanii și dacă l-au mai furat sau nu”, spune doamna Dorina, o femeie care a prelut rolul de lider al victimelor celor doi ai primarului.

Miercuri la prânz, spune Dorina, cei doi fii ai primarului au oprit mașina lângă un tânăr de 22 de ani, pe care au vrut să îl lovească cu pumnul. Martor la incident este Claudiu Papp, care a fost luat la pumni de cei doi fii ai primarului. ”Eu am un handicap la un picior și umblu mai greu. Miercuri am fost să cumpăr pâine și când am ieșit din magazine, am văzut mașina în care erau cei doi fii ai primarului și un alt sătean, Flaviu Iancu. La un moment dat, am văzut cum au vrut să îl lovească cu pumnul în față pe Iancu dar acesta a fugit. Cei doi frați s-au luat la fugă după el dar nu l-au prins, iar când s-au întors m-au bătut pe mine că de ce i-aș fi împiedicat să fugă după respectivul, dar eu umblu mai greu și nu am apucat să mă trag la timp. M-au bătut foarte tare”, povestește Claudiu Papp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe Claudiu Papp, cei doi frați l-au prins și l-au bătut după care l-au aruncat în apa unui pârâu din zonă. ”M-au oprit în drum și m-au întrebat dacă nu mă duc cioban la ei. Am zis că nu, pentru că ei nu își respectă angajații. Atunci m-au bătut. Eu am mai fost cioban la ei dar niciodată nu au plătit cum trebuie. Am primit 800 de lei din care ne scădeau banii dacă murea câte o oaie”, spune și Claudiu.

Revoltă în mijlocul nopții

Miercuri seara, cei doi frați Iancu au venit barul din sat cu intenția de a-i bate pe toți țiganii care se aflau acolo. Nu l-au prins decât pe Ionuț Rostaș pe care l-au snopit în bătaie. Scandalul a mai continuat și la mijlocul nopții când cei doi frați l-au căutat pe Rostaș să îi mai tragă o bptaie bună, dar nu l-au mai găsit.

În cursul zilei de joi, protagoniștii au fost chemați la Postul de Poliție din Căpușu Mare. Doamna Dorina povestește că a mers și ea pentru a fi martor dar, la un moment dat, în curtea postului a venit chiar primarul Gheorghe Iancu care a trecut la amenințări. Comportamentul agresiv al primarului i-a șocat și pe oamenii legii. Acesta ar fi sărit în fața mașinilor care circulau pe Drumul Național 1 și ar fi oprit circulația. ”A sărit în drumul mare și a făcut scandal. Primarul ne-a amenințat că ne dă foc la case după care ne-a înjurat ca la ușa cortului cu polițiștii de față”, spune Dorina.

Subvenții de 97.000 de euro de la APIA

Pe surse, primarul Iancu ar fi concesionat celor doi copii ai săi, peste 80 la sută din pășunea comunală a comunei Căpușu Mare. Afacerile familiei, susțin unii localnici ar fi înfloritoare deoarece doar subvenția de la APIA, pe care ar fi primit-o cei doi frați, în urma activității de fermieri ar fi fost de 97.000 de euro, sumă destul de importantă având în vedere condițiile economice actuale de la noi din țară.