Evenimentul Zilei > Social > 30 de copii de la o grădiniți au VARICELĂ. Conducerea a decis IZOLAREA acestora
30 de copii de la o grădiniți au VARICELĂ. Conducerea a decis IZOLAREA acestora

30 de copii de la o grădiniți au VARICELĂ. Conducerea a decis IZOLAREA acestora

Focar de varicelă în Târgu-Jiu, peste 30 de copii de la o grădiniță fiind depistați cu această infecție. Conducerea a decis, de urgență, izolarea acestora la domiciliu.

Aproximativ 30 de copii de la o creşă şi o grădiniţă din municipiul Târgu-Jiu au fost depistaţi cu varicelă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizând situaţia, a declarat marţi, pentru Agerpres, directorul adjunct al instituţiei, Elena Sfârlează.

Potrivit sursei citate, este vorba de două focare deschise la începutul lunii martie, copiii afectaţi suferind forme uşoare ale bolii.

"Sunt două focare la momentul acesta, ele sunt deschise de la începutul lunii martie, este o boală de sezon, transmiterea este aeriană, prin aerosoli. Copiii au forme uşoare de boală, au fost luaţi în evidenţă de medicii de familie, izolaţi la domiciliu, supravegheaţi, la nivelul grădiniţelor şi creşelor s-au impus măsuri de igienă, de dezinfecţie. Este un focar în desfăşurare, la una dintre creşe sunt vreo 6 copii, la cealaltă sunt în jur de 24. Este posibil să fie şi în alte grădiniţe, dar nu trebuie să ne facem probleme, sunt focare obişnuite de boală transmisibilă", a spus Elena Sfârlează.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.