Aproximativ 30 de copii de la o creşă şi o grădiniţă din municipiul Târgu-Jiu au fost depistaţi cu varicelă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj monitorizând situaţia, a declarat marţi, pentru Agerpres, directorul adjunct al instituţiei, Elena Sfârlează.

Potrivit sursei citate, este vorba de două focare deschise la începutul lunii martie, copiii afectaţi suferind forme uşoare ale bolii.

"Sunt două focare la momentul acesta, ele sunt deschise de la începutul lunii martie, este o boală de sezon, transmiterea este aeriană, prin aerosoli. Copiii au forme uşoare de boală, au fost luaţi în evidenţă de medicii de familie, izolaţi la domiciliu, supravegheaţi, la nivelul grădiniţelor şi creşelor s-au impus măsuri de igienă, de dezinfecţie. Este un focar în desfăşurare, la una dintre creşe sunt vreo 6 copii, la cealaltă sunt în jur de 24. Este posibil să fie şi în alte grădiniţe, dar nu trebuie să ne facem probleme, sunt focare obişnuite de boală transmisibilă", a spus Elena Sfârlează.