Evenimentul Zilei > Actualitate > Convenție între România și Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit
Convenție între România și Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit

Convenție între România și Italia pentru evitarea dublei impuneri privind impozitul pe venit

Autoritățile române și cele italiene au semnat sâmbătă, în cadrul reuniunii ECOFIN de la Riga, Convenția pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și pentru prevenirea evaziunii fiscale, ale cărei prevederi vor produce efecte începând cu ianuarie 2016, informează Ministerul Finanțelor Publice, printr-un comunicat.

"Prin convenție sunt stabilite cote de impozit și un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevențe, dividende, salarii, pensii, respectiv a veniturilor obținute de studenți, stagiari, profesori, cercetători, artiști de spectacol și sportivi, dar și a veniturilor obținute din valorificarea capitalului. Totodată, aceasta reglementează și aspectele referitoare la schimbul de informații, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare și denunțarea convenției. Convenția va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care statele contractante se informează reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare, iar prevederile sale vor produce efecte începând cu prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor. Acest document va înlocui Convenția aflată acum în vigoare, în acest domeniu, semnată în 1977", se menționează în comunicat.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, participă sâmbătă la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), care are loc la Riga, în Letonia. Pe agenda figurează discuții privind aspecte referitoare la provocările pe termen scurt și lung legate de bugetul Uniunii Europene, situația economică și aspecte privind stabilitatea financiară, măsurile cheie pentru asigurarea potențialului de creștere a UE. De asemenea, o temă de discuție este și uniunea piețelor de capital, respectiv pachetul de măsuri privind creșterea transparenței fiscale, transmite Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: