Jurnaliştii de la CNN au difuzat un interviu cu o tânără din Ecuador care a fost internată într-o clinică specializată pe “vindecarea homosexualităţii" chiar de către părinţii ei.

În urmă cu cinci ani, pe când tânăra Paola Concha avea doar 23 de ani ai, aceasta a avut curajul să îşi declare în faţa tuturor orientarea sexuală. Părinţii ei au luat hotărârea să o trateze într-o clinică despre care auziseră că ar vindeca homosexualitatea.

Tratament asemănător celor din puşcării
În interviul acordat celor de la CNN, tânăra vorbeşte despre traumele pe care le-a suferit pe parcursul celor 18 luni în care a stat internată în clinica din Puente a la Vida.

“În data de 8 decembrie 2006 au intrat în casa mea, m-au imobilizat şi m-au transportat cu o maşină la centrul terapeutic. Pe drumul până acolo am fost bătută şi aveam mâinile legate cu cătuşe", a declarat tânăra pentru CNN.

În traducere, numele clinicii înseamnă “Podul spre viaţă". Luna trecută, jurnaliştii de la CNN au reuşit să obţină accesul în această clinică. Locul este asemănător unei staţiuni turistice şi se află la marginea oraşului Quito, capitala Ecuadorului.

Directorul clinicii susţine că vindecă homosexualitatea
Tânăra a descris pentru jurnalişti în amănunt "tratamentul" la care a fost supusă pe perioada internării sale la clinică. “Primele trei luni am stat încătuşată. Au fost perioade de câte trei-patru zile în care nu primeam mâncare deloc. Am fost legată cu cătuşele într-o toaletă care era folosită de către 60 de oameni", a povestit tânăra traumele.

Unul dintre directorii clinicii, Luis Zavala, a declarat în spatele camerelor de filmat, pentru jurnaliştii CNN, că pacienţii sunt internaţi în această clinică pentru a fi vindecaţi de orientarea lor sexuală. Obiectivul celor care lucrează acolo este să “modifice toate comportamentele neadecvate ale indivizilor".

Oficiali din guvernul Ecuadorian au declarat că această clinică nu este un caz izolat. Se pare că există zeci de astfel de clinici numai în Ecuador, cele mai multe dintre ele aflându-se în zone rurale.

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep" width="416" height="374"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed&videoId=world/2012/01/25/romo-ecuador-homosexuality-clinics.cnn" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed&videoId=world/2012/01/25/romo-ecuador-homosexuality-clinics.cnn" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" wmode="transparent" width="416" height="374"></embed></object>