Sindicatele din învăţământ nu renunţă la proteste, fiind decise să continue până când ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, va solicita dezbaterea Legii Educaţiei în Parlament.
"Vom continua protestele până când ministrul Daniel Funeriu va înţelege ce înseamnă dialogul social şi va solicita dezbaterea Legii Educaţiei în Parlament", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv al FSI Spiru Haret, citat de Agerpres. Sindicatele din învăţământul preuniversitar şi universitar critică actuala Lege a Educaţiei şi cer parlamentarilor să nu accepte asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect de lege. De asemenea, protestează faţă de diminuarea fondului de salarii prevăzut în proiecţia bugetară pe 2011. La protestele de astăzi vor participa şi studenţii care sâmbătă nu au fost primiţi la dialog de ministrul Educaţiei, fiind acuzaţi de activităţi politice. Liderii sindicali nu exclud posibilitatea unor proteste în teritoriu, chiar cu întreruperea activităţii de predare. De altfel, săptămâna a debutat cu proteste la Liceul Dinu Lipatti din Piteşti, unde profesorii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit încă salariile pe luna septembrie. În Bucureşti se fac ore Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis că în Capitală se fac ore în toate şcolile, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt, Marian Banu, citat de Agerpres. Reprezentanţii sindicatelor susţin şi ei că în Bucureşti cursurile decurg normal, chiar dacă ei continuă pichetele. "În Bucureşti cursurile se desfăşoară normal. În faţa MECTS se vor desfăşura proteste până vineri, fără a fi perturbate cursurile întrucât la pichetări participă profesorii care nu au ore", a spus liderul Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu. Au refuzat să intre la ore
Iaşi. Cadrele didactice de la Grupul Şcolar Radu Cernătescu au refuzat în această dimineaţă să intre la ore. În jur de 41 de salariaţi ai unităţii de învăţământ şi-au încetat activitatea, printre care şi personalul auxiliar. La ora 10.00 profesorii au decis să nu iasă din cancelarie timp de două ore, iar elevii au rămas în sălile de curs. Dascălii ieşeni susţin că sunt nemulţumiţi de reducerile salariale, de neaplicarea Legii 221/2008 şi de haosul din învăţământ. Ei şi-au exprimat solidaritatea faţă de învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de peste o lună şi jumătate. (Maria Craus)