Sfaturile medicale vor fi disponibile 24 de ore din 24 în schimbul unui abonament lunar pre-plătit. Pentru abonaţi serviciul va fi gratuit.

Oficialii Medlife susţin că abonamentul nu va costa mai mult de 3 euro pe lună. La numerele de telefon care urmează să fie anunţate vor răspunde 16 medici generalişti.

Pe de altă parte, un serviciu similar va fi disponibil şi în sistemul public de sănătate. Începând cu cel de-al treilea trimestru al acestui an, Ministerul Sănătăţii (MS) va înfiinţa noi centre de permanenţă sub formă de call-center. Aici, medicii de familie vor acorda, 24 de ore din 24, recomandări şi informaţii medicale telefonice.

Medicii de familie vor acorda asistenţa medicală în aceste centre în afara orelor de program şi vor avea un contract separat, susţin reprezentaţii MS. „Acest sistem funcţionează eficient în ţări din Uniunea Europeană ca Anglia şi Portugalia, ţări baltice, în Suedia şi Danemarca”, a declarat ministrul sănătăţii în timpul întâlnirii de ieri cu medicii de familie.