Evenimentul Zilei > Economie > Construirea gazoductului South Stream va începe în septembrie
Construirea gazoductului South Stream va începe în septembrie

Construirea gazoductului South Stream va începe în septembrie

Construirea gazoductului South Stream, prin care Rusia îşi propune să livreze gaz Europei ocolind Ucraina, va începe în luna septembrie, a afirmat marţi un responsabil al companiei Gazprom, potrivit Itar-Tass, citată de Agerpres.

Şeful departamentului pentru coordonarea proiectelor din Gazprom, Leonid Ciugunov, a declarat că termenul de realizare a conductei a fost devansat cu un an, urmând ca instalarea South Stream să se încheie în decembrie 2017.

Gazoductul South Stream – un proiect ale cărui costuri sunt estimate la 20 de miliarde de dolari – este conceput să transporte anual 63 miliarde metri cubi de gaze naturale din Rusia spre Europa via Marea Neagră, ocolind ţările de tranzit precum Ucraina şi Belarus. Gazprom deţine 50% din proiectul South Stream, 20% aparţin grupului italian Eni, în timp ce grupul francez EDF şi grupul german Wintershall deţin fiecare câte 15%.

La finele lunii decembrie 2011, Turcia şi-a dat acordul oficial pentru ca Rusia să poată amplasa gazoductul South Stream prin apele sale teritoriale. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.