Constantina Diță: "E foarte greu ca lumea să-şi pună speranţe în mine"

Constantina Diță: "E foarte greu ca lumea să-şi pună speranţe în mine"

Constantina Diță, campioana olimpică de la Beijing în proba de maraton, recunoaște că îi va fi greu să repete la Londra performanța de acum patru ani. Pușa spune că e mulțumită că a prins un bilet pentru Londra.

În vârstă de 42 de ani, Constantina Diță va reprezenta România în proba de maraton și la Jocurile Olimpice de vară de la Londra.

Constantina e însă realistă în privința șanselor ei la o nouă medalie olimpică.

"E foarte greu ca lumea să-şi pună speranţe în mine într-o medalie având în vedere cum se aleargă. Eu am făcut două ore şi 32 de minute şi e foarte greu să ajungi la două ore şi 18 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 14 minute faci aproape cinci kilometri. Sunt mulţumită că m-am calificat, că mi-am făcut baremul. Acum rămâne de văzut ce va fi. Sper să fac un rezultat cât mai bun având în vedere vârsta pe care o am.

La ora actuală sunt peste 20 de atlete care aleargă maratonul sub două ore şi 20 de minute. La Jocurile Olimpice vor fi doar trei etiopience, trei kenience şi sportivele din China şi Japonia, aşa că nu vor fi ca la maratonul de acum, când au fost invitate 20 de africance.

E un circuit foarte greu, cu foarte multe colţuri şi se fac trei ture a câte 12,8 kilometri. Sunt 110 viraje pe tură, iar asta îţi taie secundele şi e foarte greu să se alerge sub două ore şi 18 minute, aşa cum se paria pe la Londra la maratonul din week-end.

Înainte de maratonul de la Londra am fost întrebată dacă îmi dau seama cât de repede a trecut perioada de la Beijing până acum. Aceşti patru ani s-au dus atât de repede, am călătorit mult şi am participat la diferite evenimente şi competiţii", a spus Constantina Diţă.