Constantin Zgâmbău, artist plastic, angajat de fostul primar Nicolae Schiau (PDL) ca inspector principal pe probleme culturale, se află în conflict cu noul primar, Ovidiu Hada (PNL), încă din vara trecută. Totul a început după ce Hada i-a cerut un raport de activitate, pe care Zgâmbău a refuzat să-l întocmească, pe motiv că nu fusese primit de primar pentru consultări, după care Hada i-a cerut să evacueze atelierul atribuit de instituţie.
 
În toamna trecută, Zgâmbău ajunsese să aibă nu mai puţin de opt procese pe rolul Judecătoriei Hunedoara: patru contestaţii la amenzile aplicate de primărie pentru protestul din vară, când a jucat în stradă rolul unui „intelectual condamnat la moarte”, două contestaţii faţă de decizia de evacuare din atelier şi două contestaţii privitoare la deciziile comisiei de disciplină a funcţionarilor din primărie.
 
Zgâmbău a mai depus la Parchetul Hunedoara o plângere penală împotriva primarului, pentru abuz în serviciu, şi alta împotriva şefului Serviciului de Personal al Primăriei, Dragoş Băieşan.

„Dosarele ajunse în instanţă care erau cam pe aceeaşi temă sau comasat şi acum sunt în fază de recurs la Tribunalul Hunedoara. Acum cred că mai sunt vreo trei, plus cele două plângeri cercetate de Parchet. Sunt victima unor abuzuri clare şi nu am de gând să mă las”, spune Zgâmbău. „Nu există niciun conflict. Dumnealui este un angajat al primăriei care nu a respectat o serie de dispoziţii”, a replicat Ovidiu Hada.