Consiliul Național de Tranziție din Libia susține că scrisoarea pentru Sarkozy e falsă

Consiliul Național de Tranziție din Libia susține că scrisoarea pentru Sarkozy e falsă

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), la putere în Libia după înlăturarea lui Muammar Gaddafi, a afirmat, azi, că scrisoarea prin care se promitea o finanţare din partea Libiei pentru Nicolas Sarkozy în timpul alegerilor prezidenţiale din 2007, pare a fi ”falsă şi fabricată”.

”Noi credem că scrisoarea este falsă şi fabricată”, a declarat, pentru presă, şeful CNT, Mustapha Abdeljalil, referindu-se la o notă publicată de site-ul de ştiri Mediapart, care sugerează că regimul libian a fost dispus să finanţeze campania lui Nicolas Sarkozy cu 50 de milioane de euro. ”Am văzut scrisoarea şi nu am găsit nicio referire la această scrisoare în arhivele libiene”, a spus Mustapha Abdeljalil.

Cu câteva zile înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, publicarea acestei scrisori a provocat o furtună politică în Hexagon. Denunţând o ”infamie”, preşedintele în exerciţiu Sarkozy a depus plângere împotriva site-ului Mediapart, pentru ”fals şi uz de fals”, iar Parchetul din Paris a deschis o anchetă.

Doi foşti demnitari libieni, între care fostul şef al Serviciilor de Informaţii Externe din cadrul regimului Gaddafi, Moussa Koussa, aflat în exil la Doha, au spus că acest document este un fals. Sursa: AFP

Ne puteți urmări și pe Google News